Amerika Birleşik Devletleri kökenli Visa ve Master Card yerine yerli kart olarak bilinen troy kart ile ilgili birçok kişi çeşitli detayları merak ediyor ve birçok kullanıcı cep telefonlarından ve bilgisayarlarından troy kart nedir? troy kart nasıl alınır ? troy kart yurt dışında geçerli mi ? visa yerine troy kart kullanılır mı ? troy kart avantajları neler ? gibi soruların yanıtını araştırmaya devam ediyor. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarla gündeme gelmesi sonrası yapılan açıklamalar sonrası birçok kullanıcı yerli ve milli troy karta geçiş yapmaya başladı.

Troy Kart Nedir ? Troy Kart Kimin ?

Kredi, banka ve ön ödemeli kart özellikleriyle öne çıkan troy kart Bankalararası Kart Merkezi tarafından beş sene önce geliştirildi.

Visa Yerine Troy Kullanilir Mi Troy Kart Avantajlari Nelerdir1

Troy Kart Avantajları Nelerdir ?

Troy karta visa ve master card üzerinden geçiş yapmak isteyen vatandaşlar troy kartın avantajlarını da merak ediyor. İşte avantajları ve özellikleri:

  • Akbank, Aktif Bank, AlBaraka, Anadolubank, QNB Finansbank, Garanti BBVA, Emlak Katılım, TEB, YapıKredi, Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, VakıfBank, Vakıf Katılım, Halkbank, ING, Kuveyt Türk, Türkiye Finans gibi birçok bankada geçerlidir.
  • Troy kartı alan kullanıcılar bu kartı banka kartı olarak kullanabilecek ve tüm banka işlemlerini yapabilecek.
  • Troy kartına sahip olan kullanıcılar kredi kartı ile alışveriş yapmak istedikleri zaman troy kartın kredi kartı yerine geçme özelliğinden yararlanabilecekler.
  • Son zamanlarda dijital kartların popüler olmasıyla birçok kullanıcı sanal kartlara ilgi gösteriyor. Troy kart ön ödemeli sanal kart yerine geçmesi özelliği ile kullanıcılara avantaj sağlıyor.
  • Troy kartı alanlar istediği zaman açıp istediği zaman da kapatabiliyor.
  •  Birçok banka ATM’sinden ve üzerinde ortak ATM ibaresi olan cihazlardan para yatırma ve çekme işlemlerinin yapılabilmesi.

Troy Kart Nasıl Alınır ?

Kredi Kartı, Banka Kartı ve Ön Ödemeli kartları bankalardan veya elektronik para kuruluşlarından talep ederek Troy Kart alabilirsiniz. Bankalara troy ödeme sistemine geçmek istediğinizi söylemeniz sonrası bankalar size bu konuda yardımcı olacaktır. Bazı bankalar işlemler gereği sizleri şubeye çağırabilir. Kart başvurusu sonrası kartın baskısı yapılıp size teslim edilebilir ya da bir veya üç iş günü içerisinde adresinize teslim edilir.

Troy Kart Yurt Dışında Geçerli mi ?

Troy kartı kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart şemalarına ait ibarelerin geçerli olduğu yerlerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Visa Yerine Troy Kullanilir Mi Troy Kart Avantajlari Nelerdir3

Visa yerine troy kart kullanılır mı ?

Amerika Birleşik Devletleri kökenli visa ve master card Türkiye’de yapılan işlemler sayesinde 2 ile 3 milyar dolar komisyon aldığı bilinmektedir. Yaklaşık 40 ile 50 Milyar TL’ye tekabül eden bu komisyon ücretine karşı tepki göstermek amacıyla visa yerine troy kart kullanılır mı ? sorusunu araştırmaya başladı. Troy karta geçmek isteyen kişiler bankasıyla görüşerek kartımı visa karttan troy karta çevirmek istiyorum diyerek kolay bir şekilde geçiş sağlayabilir.

Kaynak: Eda Şahintürk