Uzman öğretmenlik sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2023 Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, 19 Kasım 2023 itibariyle başladı. Online olarak gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak edilmeye başlandı.

uzman-ogretmenlik-sinav-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak2

MEB tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, uzman öğretmenlik sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair birçok kişi araştırmalara başladı. Online bir şekilde düzenlenen sınav, büyük bir katılımla gerçekleşti.

uzman-ogretmenlik-sinav-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak1

Ne Zaman Açıklanacak ?

Sınav, Türkiye saatine göre 10.00-13.00 arasında "https://onlinesinav.meb.gov.tr/" adresi üzerinden e-Devlet/MEBBİS şifreleriyle internet erişimi olan herhangi bir ortamdan gerçekleştirildi. Adaylar, beşer seçenekli toplamda 100 soruya cevap verirken, sınav süresi 135 dakikaydı. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyeceği sınavın sonuçlarının açıklanması ise 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek. Adaylar, sınav sonuçlarına "https://oygm.meb.gov.tr" adresinden ulaşabilecekler.

Editör: Mehmet Akif Orhan