Oda Başkanı Bayram şeker pancarı üretiminde bu yıl verimlerin iyi olduğu bereketli bir sezon geçirdiklerini ve kantarlar ve Ereğli Fabrikaya teslim edilen pancar yaklaşık 320 bin ton civarında olduğunu açıkladı. Ama halen kota fazlası pancarlarla birlikte yaklaşık 200 bin ton civarı teslim edilmemiş pancar olduğunu ve şeker pancarı haşatının maalesef üreticilerimiz açısından sıkıntılı olduğunu vurguladı.

Bayram “Hasatın başlaması ile birlikte Ziraat Odası olarak üreticilerimizin hasatta yaşadığı sıkıntıları saha ziyaretleri yaparak tespit ederek gerek Türk Şeker yetkilileri başta olmak üzere Karaman milletvekillerimize ileterek çözüm bulunmasını üreticilerimiz adına taleplerimizi ilettik, iletmeye devam ediyoruz. Ancak tüm çabalarımıza rağmen özellikle üretim fazlası C- KOTASI pancarın fiyatının açıklanması ve alınması için beklediğimiz açıklama yapılmamıştır. Geçtiğimiz hafta görüşme yaptığımız Türk Şeker yetkilileri bu hafta içi C- KOTASI pancar alımı ve fiyatı ile ilgili bir gelişme olacağını ifade etmiş ancak haftanın son günü gelmesine rağmen üreticilerimizin mağduriyetini giderecek açıklama henüz yapılmamıştır.

Bugün Türk Şeker yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde C-KOTASI pancar alımı ve fiyat açıklaması ile ilgili olumlu bir sonuç alınamamıştır. Sonuç olarak özetle, üreticilerimizin haklı talebi olan C-KOTASI pancarın fiyatının açıklamasını hasatı tamamlayan tarlada kalan kota fazlası pancarların alımlarının başlaması, sıkıntıların, mağduriyetlerinin giderilmesi için görüşmeler yaptığımız Türk Şeker yetkililerinin gerekli hassasiyeti göstererek açıklama yapılması üreticilerimizin beklentisidir. Ziraat Odası olarak süreci takip etmeye, üreticilerimizin verimden dolayı ürettiği fazlası olan (C-KOTASI) pancardan oluşan mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililere durumu anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Mehmet İncekara