Kış tatilinde  tatilcilerin sıkça merak ettiği sorular arasında yer alan Türkiye’nin En Soğuk İli Hangisi? Türkiye’nin En Soğuk Yeri Kaç Derece? Sorularını sizler için araştırdık detaylar haberimizde..

Amerika’da En Çok Türk Nerede Var? Amerika’da En Çok Türk Nerede Var?

Turkiyenin En Soguk Ili Hangisi1


Türkiye’nin En Soğuk İli Hangisi?
Araştırmalarımıza göre Doğu Anadolu Bölgesinde Ardahan’ın Göle İlçesi, Batı Anadolu Bölgesinde Bolu, İç Anadolu Bölgesinde Kayseri, Kuzey Anadolu Bölgesi Erzincan'ın Refahiye ilçesi, Güney Anadolu Bölgesinde Sivas’ın İmranlı ilçesi, olarak araştırmalarımızda yer almaktadır. İl olarak merak edilen ve ziyaret edilen iller arasında yer alan sevilen bölgelerimizden bilinen insanlarının sıcak ama memleket olarak kış ayının çetin geçtiği il ve ilçelerimiz bu şekildedir.
Birçok ilimiz gibi bu illerimizde kültür olarak zengin ve sevilen iller arasındadır. Soğukluğu da bir o kadar dikkat çeken ve insanımızın da sevdiği merak ettiği illeri sizler için araştırdık ve gezilip görülmesi gereken iller olarak da bilinmektedir. Tatil kenti olarak da birçok turisti barındıran ve kültürel zenginliğiyle de gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayan iller genelde kış tatilinde çok tercih edilmektedir. Kendi yurdumuzdan olan tatilcilere de ev sahipliği yapan ve her gidenin memnun şekilde döndüğü ekonomik olarak da ülkemize katkı sağlayan bu illerimiz Türkiye’nin sevilen illeri arasında da yer almaktadır. Türkiye'nin en soğuk beş İl sırası ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Sivas yer aldığı da bilgilerimiz arasında yer almaktadır.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL