Bursluluk Sınavı Sonuçları 2024 Nereden Bakılır? Bursluluk Sınavı Sonuçları 2024 Nereden Bakılır?

TÜBİTAK 4005 Programı, öğretmenlere ve akademisyenlere kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlıyor.

KMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Halil Erdem Çocuk’un ‘Türkçe Öğretiminde Teknopedagojik Eğitimler’ konulu projesi, desteklenen 45 proje içindeki tek Türkçe öğretimi projesi olması açısından da ayrı bir önem arz ediyor.

Türkçenin başkenti Karaman’da projesini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Doç. Dr. Halil Erdem Çocuk şunları söyledi: “’Türkçe Öğretiminde Teknopedagojik Eğitimler’ başlıklı projenin amacı, 21’inci yüzyıl becerileri kapsamında ve 2023 Eğitim Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda Türkçe öğretmenlerine dijital içerik tasarlama eğitimleri vermektir. Proje kapsamında, Karaman’da görev yapan Türkçe öğretmenlerine dijital materyal geliştirme sürecinde yararlanabilecekleri çağdaş uygulamaların tanıtılması ve bu uygulamalarla öğretim süreçlerini tasarlama becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.”

Kaynak: Hatice Karaca