Milli Eğitim Bakanı Tekin: "20 bin öğretmen ataması yapılacak" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "20 bin öğretmen ataması yapılacak"

Sivas'ın Harmancık köyünde Durmuş Sağır adlı vatandaş, kendi adına kayıtlı olan adreste tanımadığı altı kişinin ikamet ettiğini fark etti. Bu durumu fark etmesi üzerine İl Nüfus Müdürlüğüne şikayette bulunan Sağır, jandarma tarafından yapılan incelemeler sonucu bu kişilerin adresten düşürüldüğünü öğrendi. Ancak, Durmuş Sağır'ın yaşadığı şaşkınlık bu olayla sona ermedi.

Mahalli idareler genel seçiminde, Durmuş Sağır'ın adresine mükerrer olarak kaydedilmiş olan bu altı kişinin oy kullanmış olduğu tespit edildi. Bu yeni gelişme üzerine Sağır, durumu tekrar yetkililere bildirerek şikayetçi oldu.

“Hangi gerekçeyle benim evimi adres gösterdiler bunu bilmiyorum”

Durmuş Sağır, tanımadığı 6 kişinin neden kendi evini adres gösterdiklerini bilmediğini belirterek, “31 Mart yerel yönetimler seçiminde her yerde olduğu gibi bizin köyde de seçim yapıldı. Bu seçimler içerisinde benim evimde 84 numaralı hanemde 6 kişinin kayıtlı olduğunu daha önceden öğrendik. Nüfus müdürlüğüne başvuru yaptım. Nüfus müdürlüğü de Jandarma’ya haber vermiş. Jandarma da asli görevini yaparak bu insanların olmadığının tespitinde bulundu. Benim hanemde olduklarının tespiti de elimde bulunan evrakta mevcut. Bu insanlar seçimi bir şekilde etkilediler. İsimlerin içerisinde kadınlar var o nedenle isim vermek istemiyorum. Bu altı kişiden üçü kendi köylüm diğer üç kişiyi hiç tanımıyorum. Hangi gerekçeyle benim evimi adres gösterdiler bunu bilmiyorum. Bunun sebebini öğrenmek için bayram sonrasında hukuki işlem başlatacağım” dedi.

“Hangi hakla gelip burada oy kullandılar”

Nüfus müdürlüğünün beyan ettiğini belirten Sağır, “Bu kişilerin nasıl tekrar oy kullandığını merak ediyoruz. Yüksek seçim kuruluna da dilekçem mevcut. Ben yasal hakkımı aramaya çalışıyorum, bunun peşine düştüm. İster istemez psikolojik olarak etkilendim. Bende muhtar adayıydım, belki eşit oy almıştık. Dileyen dileyene oyunu verebilir. Ben karşımda ki muhtar adayı arkadaşıma da bir şey diyemem. Sonuçta o da bir yola çıkmış ve insanlar onu tercih etmiş. Benim adresimde görünen fakat benim tanımadığım o üç kişi hangi hakla hangi kuralla gelip burada oy kullandılar. Ben bunun peşindeyim. Devletin adaleti beni yarı yolda bırakmayacak bundan eminim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA