2015 yılında kapılarını açan restoranın, Avustralya Vergi Dairesi’ne (ATO) 2 milyon 60 bin Avustralya doları borcu bulunduğu belirtildi. Yaklaşık 72,4 milyon TL’ye karşılık gelen borç nedeniyle işletmenin yönetimine kayyum atandığı bildirildi.

Somer Sivrioğlu yaşadığı süreci anlattı
Avustralya’da yayımlanan Daily Telegraph gazetesine konuşan Somer Sivrioğlu, işletmenin uzun süredir ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirtti. Yaklaşık beş yıldır zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden ünlü şef, biriken vergi borçlarını ödemekte güçlük çektiklerini söyledi.

Borçların yapılandırılması için küçük işletmelere yönelik programa başvurduklarını ancak taleplerinin kabul edilmediğini aktaran Sivrioğlu, ardından 30 aylık geri ödeme planı için başvuru yaptıklarını açıkladı. Sivrioğlu, bu başvuruya da dört aydan uzun süre yanıt alamadıklarını dile getirdi.
Restoranı ayakta tutmak istediklerini belirten ünlü şefin açıklamaları, yaşanan mali sıkıntının boyutunu ortaya koydu.





