Bir süredir İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi altında bulunan Nev, 3 Eylül’de bilinç kaybı yaşaması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. İlk müdahalenin ardından entübe edilen sanatçıya çoklu organ yetmezliği teşhisi konulmuştu. Tedavisi devam eden Nev, 22 Ekim’de ikinci kez entübe edilmişti.

Müzik kariyerine 1990’lı yıllarda başladı

24 Aralık 1968’de İstanbul’da dünyaya gelen Nevzat Doğansoy, müzikle çocukluk yıllarında mandolin çalarak tanıştı. Üniversite döneminde elektro gitarla ilgilenmeye başlayan sanatçı, 1995 yılında Chantage grubuyla sahne almaya başladı.

2000 yılında Teoman’ın Türkiye turnesine katılan Nev, 2001’de çıkardığı ilk albümü “Her Şeye Rağmen” ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Albümde yer alan “Zor” şarkısı, sanatçının tanınmasında önemli rol oynadı.

Kendine özgü müzik tarzıyla tanındı

Kariyeri boyunca “Sen Gibi”, “Işığım ve Gölgem” ve “Bir Nev-i Alaturka” gibi çalışmalara imza atan Nev, pop-rock müziği ile Türk sanat müziğini bir araya getiren yorumuyla müzik dünyasında kendine özgü bir yer edindi.

Ece İrtem’in annesi o geceyi anlattı: “Sabah odasına girdiğimde buz gibiydi”
Ece İrtem’in annesi o geceyi anlattı: “Sabah odasına girdiğimde buz gibiydi”
İçeriği Görüntüle

Sanatçının vefat haberi, müzik kariyerini ve eserlerini takip eden dinleyicilerini yasa boğdu.

Kaynak: İHA