İnternette Şırdan Dolması Kaç Saatte Pişer? Şırdan Nedir? aramaları yapılıyor.

Şırdan Nedir?

Şırdan, özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde popüler bir sokak lezzeti olarak bilinir. Dana veya koyunun midesinden yapılan bu geleneksel yemek, bazıları için alışılmadık bir seçenek olsa da, yerel mutfakların vazgeçilmez bir parçasıdır.

 Sirdan Her Hayvanda Olur Mu Sirdan Nedir2

Kimler Vergi Ödemez? Kimler Vergi Ödemez?

Şırdan Dolması Kaç Saatte Pişer?

İçi temizlenmiş şırdanlar öncelikle her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. Ardından iyice temizlendikten sonra birkaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.

Soğanlar küçük parçalara doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. Üzerine 3 su bardağı su ve tuz eklenerek, 60 dakika boyunca pişirilir. Servis edilirken üzerine bolca kimyon serpilerek yenir.

Sirdanin Uzerine Ne Dokulur Puf Noktalari Nelerdir2 (2)

Şırdan Dolmasının İçinde Ne Var?

Şırdan bir sakatat yemeğidir, geviş getiren hayvanların midesinin dördüncü bölümünden yapılan şırdan dolması pirinç ve baharatlarla şırdanın içinin doldurulmasıyla yapılır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel