Türkiye'yi sarsan milyon dolarlık dolandırıcılık davası kapsamında, Seçil Erzan'ın yakalama dosyasında aldığı ve ödediği paralara dair iki liste ortaya çıktı. Denizbank eski Levent Şube Müdürü olan Erzan'ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen dokümanlar, bu listelerin içeriğini oluşturdu.

 Seçil Erzan'ın daha önce kimlerden ne kadar para aldığına dair hazırlanan iki liste gün yüzüne çıktı. Birinci liste 29 kişilikken, ikinci liste 21 kişilikti. Ancak, ikinci listede yer alan kişilerin aldığı ve ödediği paraların detaylarına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Bu bilgiler, isimlerin yanında alınan miktar, ödenen miktar, kalan borç, fazla ödenen miktar, para birimi ve notlar gibi detayları içeriyordu.

Secil Erzan Kimden Ne Kadar Para Aldi1

Seçil Erzan Kimden Ne Kadar Para Aldı?

Dolar cinsinden olan listede, toplamda 47 farklı ödeme sıralanıyordu. Ünlü teknik direktör Fatih Terim'in de bu listede adı geçiyordu. Fatih Terim'den alınan miktar 700 bin dolar olarak belirtilirken, ödenen miktar ise 1 milyon 500 bin dolar olarak görünüyordu. Bu durumda, 800 bin dolar fazla ödeme yapıldığı belirtiliyordu ve not kısmına "Ödenen miktar yazılanın çok" ibaresi eklenmişti. Türk lirası cinsinden olan listede ise Fatih Terim'in şoförü Umut Algöze'nin ismi geçiyordu. Algöze'nin 100 bin lira ödediği, ancak 150 bin lira alındığı bilgisi yer alıyordu.

 Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Emre Çolak gibi ünlü isimlerin de yer aldığı dolar cinsinden olan listede Seçil Erzan'ın toplamda 55 milyon 633 bin 222 dolar para aldığı belirtiliyordu. Bu miktarın 45 milyon 59 bin 333 doları geri ödenmişti ve kalan borç miktarı 24 milyon 866 bin lira olarak kaydedilmişti. Ayrıca, fazla ödenen miktarın 14 milyon 292 bin 222 dolar olduğu ve bu durumun arasındaki farkın 10 milyon 573 bin 888 lira olduğu ifade ediliyordu.

Secil Erzan Kimden Ne Kadar Para Aldi2

Konuk: “Motorin Ve Gübre Projelerimizle Yüzler Gülecek” Konuk: “Motorin Ve Gübre Projelerimizle Yüzler Gülecek”

 İkinci listede yer alan kişilerden 10 kez para alındığı görülüyordu. Toplamda 27 milyon 760 bin lira para alınmıştı ve buna karşılık 42 milyon 360 bin lira ödeme yapılmıştı. Listedeki borç miktarı 2 milyon lira olarak gözükürken, fazla ödenen miktarın 16 milyon lira olduğu belirtiliyordu. Ele geçirilen bu listenin doğruluğu, yapılacak olan incelemeler sonucunda netlik kazanacaktı.

 Seçil Erzan'ın evinde bulunan bir işlem belgesinde, Fatih Terim'in bir ihtiyaç kredisi çektiği de belirlenmişti. İşlem belgesine göre, Fatih Terim'in 22 Mayıs 2020 tarihinde Denizbank'tan 23 milyon 700 bin lira ihtiyaç kredisi aldığı ve toplamda 30 milyon 549 bin lira ödeme yapması gerektiği görülüyordu. Ayrıca, aylık olarak 1 milyon 243 bin lira taksit ödemesi yapması gerektiği de belirtilmişti.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL