Havaların ısınmasıyla doğa yaşamına ait canlı türleri kendini göstermeye başladı. Türkiye’de sıkça karşılaşılan türler arasında olan Sarıkız Örümceği merak konusu oldu. Kullanıcılar Sarıkız Örümceği ne kadar büyük? , Sarıkız Örümceği Zehirli mi? Sarıkız Örümceği ısırınca ne olur? gibi sorulara arama motorlarıda cevap arıyor. Detaylar haberimizde…

Türkiye’nin Gizli Lezzeti Obruk Peyniri: Gerçek Obruk Peyniri Nasıl Anlaşılır? Türkiye’nin Gizli Lezzeti Obruk Peyniri: Gerçek Obruk Peyniri Nasıl Anlaşılır?

Sarıkız örümcekleri, özellikle Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıkça bulunurlar. Ayrıca Suriye, Irak, İran ve Kafkasya bölgelerinde de yaşadıkları bilinmektedir. Bu örümcekler genellikle kırsal alanlarda, çalılık ve ormanlık arazilerde yaşarlar. Sıcak ve kurak iklimleri tercih ederler ve genellikle taşlar, ağaç kabukları veya bitkilerin yaprakları üzerinde örümcek ağları kurarlar.

Sari Kiz Orumcegi Ne Kadar Buyuk1

Zehirli olan ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan 'sarıkız örümceği' 13 santimetreye kadar uzunluğa ulaşabildiği ve 1 metre yükseğe zıplayabildiği belirtilmiştir. Zehriyle bir insanı öldürebilen örümceğin, özellikle akrep, kertenkele ve hatta farelerle beslendiği bilinmektedir. Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan örümceğe karşı vatandaşların dikkatli olması önerilir.

Sarıkız sizi ısırdığı anda, o bölgeyi uyuşturur ve ısırdığı bölgedeki et erimeye başlar. Bu nedenle böyle bir durumla karşılaşılırsa hemen amonyak tedavisi uygulanmalı ve ardından bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Sari Kiz Orumcegi Ne Kadar Buyuk2

Sarı Kız Örümceği Ne Kadar Büyük?

Zehirli olan ve sıcak havalarda yaygın olarak bulunan 'Sarıkız örümceği', genellikle 13 santimetreye kadar büyüyebilir ve 1 metre yüksekliğe zıplayabilir. Zehri insanları öldürebilecek kadar etkilidir ve özellikle akrep, kertenkele ve hatta farelerle beslendiği bilinmektedir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel