Karaman Cumartesi pazarında yapmış olduğumuz röportajda pazardaki ürün fiyatlarını sorduğumuz pazarcı esnafı Karaman’daki pazar fiyatlarının Türkiye’de en ucuz fiyatlar olduğunu söylerken, bazı vatandaşlar da fiyatların biraz daha makul seviyede olması gerektiğini belirttiler. İşlerin zayıf olduğunu söyleyen patates ve soğan satıcısı esnaf soğanın kilosunun 10 TL olduğunu, patatesin 3 kilosunun ise 50 TL olduğunu insanların kilolarca değil de haftayı çıkaracak kadar soğan-patates aldığını ifade etti.

pazar3

Aladağ şeftalisinin kilosunu 20 TL’den satan Murat Baran isimli pazarcı esnafı: “Havalar sıcak olduğu için müşteriler ikindi vakitlerinde gelmeyi tercih ediyor şu an işlerimiz kötü dersek yalan olur.” derken buz gibi bir limonatanın olmazsa olmazı limonun kilogram fiyatını 15 liraya, tere, roka ve maydanozu 7 lira 50 kuruşa, marulun 25 liraya sattığını belirten Hasan Hüseyin isimli pazarcı esnafı: “Satışlardan memnunum, Karaman’da pazar diğer illere göre en ucuz pazar.” dedi.

İstanbul’da 400 liradan aşağı bu kirazı bulamazsınız diye pazarcı esnafı ise “Elimdeki son kiraz Karaman’da bizde 100 lira. Pazarı esnaflar ve vatandaş açısından değerlendirirsek durumun çok iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz.” dedi. 

pazar5

“Kendi adıma satıştan memnunum diyen pazarcı esnafı Şahin Aksoy pazarı değerlendirdiği konuşmasında: “Satışlardan memnunuz, önceki haftalara göre daha iyi. Vatandaşlar tatilden geldi ev ihtiyaçlarını almaya geliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kilogram fiyatını 10 liradan satan karpuz satıcısı Ziya Solmaz ise: “Satışlar geçen hafta da iyi değildi, bu hafta da değil Avrupalılar gitti işler bitti.” değerlendirmesinde bulundu.

Fiyatlarda artış olmadığını belirten ve ismini vermek istemeyen bir pazarcı esnafı ise: “Satışlardan memnunuz, fiyatlarda artış yok, maliyetler artıyor. Yakıt ve poşet masrafı artıyor buna rağmen tüketiciyi düşündüğümüz için fiyatı artırmıyoruz.” ifadesini kullandı.

pazar2-1

Karaman’da fiyatların ucuz olduğunu haber yapmayın diye bizleri tembihleyen bir vatandaş ise o zaman fiyatlar artar ve  biz hiçbir şey alamayız uyarısında bulundu. Cumartesi semt pazarında satışa sunulan ürünler ve kilogram fiyatları şu şekilde;

Anamur muz 22 TL, Domates 10 TL, Elma 15 TL, Yerli Bağ Sarımsak 25 TL, Mantar 70 TL, 6 tane Mısır 30 TL, İncir 70 TL, 2’li Çilek Paket 50 TL, Sarı Kiraz 25 TL, Karpuz: 10 TL, Patlıcan 8 TL, Taze Sivri Biber 15 TL, İnce Kabuk Dolma Biber 20 TL, Taze Kabak 10 TL, Çekirdeksiz Üzüm 30 TL, Bamya 70 TL, Havuç 10 TL, Salatalık 10 TL, Tatlı biber 20 TL, Domates 15 TL

pazar4

Editör: Haber Merkezi