Örümcek Ömrü Ne Kadardır? Örümceklerin Özellikleri Nelerdir? Örümcekler gece uyur mu? Örümcek ısırdıklarını öldürür mü? Örümcekler görebilir mi? Örümcekler ne yer? gibi soruların cevabı haberimizde sizlerle…

Orumcek Omru Ne Kadardir (3)

Örümcek Ömrü Ne Kadardır? Örümceklerin Özellikleri Nelerdir? gibi örümcekler hakkında bilmeniz gerekenlerin yanıtı haberimizin detayında..

Örümceklerin Özellikleri Nelerdir?

120 familya, 48,000 tür den oluşan örümcekler, dünyanın birçok ekosistemine uyum sağlayan bir canlıdır. Bazı örümcekler avlanırken, bazı örümcekler ise ağa bağımlı olarak yaşamlarını sürdürüyorlar.  Örümceklerin boyları 35 cm'ye kadar büyüklük gösterebilir. Ağızlarında iki zehir çengeli bulunurken, vücutlarında ise gelişmiş dört çift yürüme bacağı bulunur.

Orumcek Omru Ne Kadardir (2)

Örümcekler gece uyur mu?

43 bin 244 çeşidi bulunan örümceklerin gece uyuyup uyumadığı herkes tarafından merak ediliyor. Örümceklerinde gece uyuma gibi bir özelikleri bulunuyor.

Örümcek ısırdıklarını öldürür mü?

Türkiye’de örümceklerin 53 familyada toplam 958 türü bulunduğu biliniyor. Birçok kişi örümceklerin zehirli mi zehirsiz mi olduğu merak ediyor. Örümcek ısırdıklarını öldürür mü sorusu da örümcekler için aranan en sık sorulardan biri oluyor. Örümceklerin çoğu insanlar için zararsız olarak biliniyor.  Fakat  kara dul isimli birkaç örümcek türünün insanlar için zararlı olduğu da bilinse de  örümcek ısırıklarından ölümler nadirdir.

Orumcek Omru Ne Kadardir (4)

Örümcekler görebilir mi?

Doğa da eşsiz güzellikte ağ ören örümcekler acaba görebiliyor mu? Örümceklerin görme yetisi bazı türlerde yok. Örümcekler incelikle yaptığı ağındaki gerilimleri ve titreşimleri sayesinde çevresini algılar.

Çalışmayan Ev Hanımları Nasıl Emekli Olabilir? Çalışmayan Ev Hanımları Nasıl Emekli Olabilir?

Örümcekler Ne Yer?

Doğada birçok çeşidi bulunan örümceklerin ağzının olmadığını biliyor muydunuz?  Araştırdığımız kaynaklara göre örümceklerin ağzı yok ve küçük haşereleri, sinekleri salgıladıkları tükürük ile emerek yutma özellikleri bulunuyor. Örümcekler, çeşitli otlarla da beslenebiliyor.

Orumcek Omru Ne Kadardir (8)

Örümcek Ömrü Ne Kadardır?

Örümcekler hakkında birçok bilmediğimiz özellikleri bulunuyor. Örümceklerin ömrünün ne kadar olduğunu birçoğumuz bilmiyor olabilir. Örümceklerin çoğu yaklaşık bir yıl yaşıyor.  Bazı tarantulaların ömrü ise değişebiliyor.

Kaynak: R. Rüzgar Yel