Dünya da En Zehirli Örümcek Olarak Bilinen Örümcek Hangisidir?  Dünya da Kaç Türk Örümcek Vardır? Detaylar haberimizde… Dünyanın En Zehirli Örümceği Nedir? Dünya da En Zehirli Örümcek Olarak Bilinen Örümcek Hangisidir?  Dünya da Kaç Türk Örümcek Vardır? Detaylar haberimizde…


 

Dünyanın En Zehirli Örümceği Nedir?
Örümcek, eklembacaklılar şubesinin örümceğimsiler sınıfından Aranae takımının üyelerine verilen genel ad olarak bilinmektedir… Hemen hemen dünyanın her tarafında görülebilen bu böcek türü görme özelliği yok olarak bilinir. Ayrıca en uzun ömürlerinin de bir yıl olarak bilindiği bu tür hayvanlar genelde zararsız olarak bilinse de bazı türleri insanlarda ölüme bile yol açtığı söylenmektedir. Bazı sosyal ağ kullanan kullanıcılar tarafından araştırılarak merak edilen konu ise Dünyanın en zehirli örümceği hangisi diye arama motorlarında sıkça rastladığımız sorular arasında yer almaktadır.

Sizler için topladığımız bilgi doğrultusunda Dünyanın En Zehirli Örümceği Avusturalya’da bir erkek cinsi örümcek olarak  “Herkül”  adı verilen ve Sidney’in yaklaşık 80 km kuzeyinde ki Central Coast’ta bulunduğunu ve yerel bir hastaneye götürülerek incelendiği bilgisine ulaşılmıştır. 


Yetkililer tarafından verilen veriler doğrultusunda bir ayak ucundan diğer ayak ucuna 7, 9 santimetre boyunda olduğu ve Sidney huni ağ örümceklerinin genellikle uzunlukları 1 ile 5 santimetre arasında değiştiğini ve genellikle dişi örümceklerin bulunduğunu fakat erkek örümceklerin daha zeh,rli ve öldürücü olabileceğine dair bilgiler verirken Herkül adlı örümceğin incelemeler için sürüngen parkının panzehir programına katacakları bilgisine de ulaşılmıştı.

Talihsiz Kartal Yılanın Avı Oldu Talihsiz Kartal Yılanın Avı Oldu

Genellikle halk tarafından yakalanan bu tür örümcekler panzehir üretmek için gerekli olan zehri bulundurabileceği ve bu işleme de sağıma adı verildiği bilgisini de aktardılar. Gördükleri en büyük ağlı örümcek olarak bilinen Herkül adlı örümcek herhangi bir insana ölümcül bir zehir bırakmadığı da bilgilerimiz arasındadır…

Kaynak: R. Rüzgar Yel