Doğaya 800 Kınalı Keklik Bırakıldı Doğaya 800 Kınalı Keklik Bırakıldı
Yaklaşık bir yıl Antalya Karamanlılar Derneği’nde başkanlık görevini üstlenen ve 2015’de başkanlıktan ayrılan Orhan Yüksel, 20 bin Karamanlının yaşadığı Antalya’da isim ve telefon toplama çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yüksel, toplanan telefon sayısının 104 olduğunu söyledi.
Orhan Yüksel’in açıklamasının tamamı şu şekilde;
“Antalya'da yaşayan Sevgili Karaman'lı hemşehrilerimiz merhaba.
Gönüllü ve duyarlı bazı kardeşlerimizin önermesi ve daveti ile Şubat 2024 de Konyaaltı Uncalı’da ki Hüseyin Ayhan hemşehrimizin işyerinde toplanmıştık.
Toplantıda Antalya'da yeniden ve DÖRDÜNCÜ kez Karamanlılar Derneği kurulması düşüncesi paylaşılmıştı. O günden beri Antalya'da yaşayan hemşehrilerimizle haberleşmek için isim ve telefonları toplamaya çalışıyoruz.
Şu ana kadar toplanan telefon sayısı 104 oldu. 20.000 civarında Karamanlının yaşadığı Antalya'da bu sayı elbette çok az. Antalya da ki çevrenizde Karaman İli, İlçeleri ve köylerinden olan, hemşehrilerimiz varsa isim ve telefonlarını bize bildirmenizi bekliyoruz. Elele sevgi çemberimizi ne kadar genişletirsek etki, etkinlik ve fayda gücümüz de o kadar artacaktır.
Daha çok Karamanlıya ulaşmak, tanışmalarını, dayanışmalarını sağlamak; Karaman ile diyalogları da artırarak, Karaman’ın tanıtımına ve gelişimine de katkı sağlamak için güçlü bir ANTALYA KARAMAN DERNEĞİ ‘nin kurulmasını istiyoruz.
Öncekilerden farklı olarak daha güçlü kalıcı bir dernek kurulmasını isteyip, DERNEK KURULUŞUNDA VE KURULLARINDA gönüllü olarak görev alıp çalışmalara zaman ayıracak, bahane yerine çözümler üretecek, maddi manevi destek sağlayabilecek hemşehrilerimizin Ramazan Bayramına kadar Whatsapp dan bana yazmalarını, isim soy isim, telefon numarası, meslek ve adreslerini de belirtmelerini bekliyoruz. Yeterli katılım sağlanırsa  Bayramdan sonra uygun tarihte toplanılarak değerlendirme yapılıp kuruluş çalışmalarına başlanılacaktır.
Mevcut çalışmalarım ve devam eden Aktif Mezunlar Derneği Başkanlığım nedeniyle kurulacak  Antalya Karaman Derneği'mizin Yönetiminde görev alamayacağım.
1974 yılında Ankara'da ki ilk Karamanlılar Derneğinde başlayıp halen devam eden Dernekçilik deneyimlerimle Antalya'da güçlü bir KARAMAN DERNEĞİ' nin oluşması ve sonraki yıllarda Antalya’da ki İlçe derneklerimizle birlikte güçlü bir  ANTALYA KARAMAN DERNEKLERİ FEDERASYONU Kurulabilmesi için genç kardeşlerime yardımcı olmaya çalışacağım. Gönüllü Özverili Hemşehrilerimizin dönüş yapmalarını, düşünce ve önerilerini bize ulaştırmalarını bekliyor sevgiler sunuyorum.”

Kaynak: HABER: HATİCE KARACA