Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral ile ilgili Oktay Saral kimdir, Oktay Saral nereli, Oktay Saral şuan ne iş yapıyor? Oktay Saral kaç yaşında, Oktay Saral hayatı ve kariyeri hakkında sorular gündem oldu detaylar haberimizde....

Oktay Saral Kimdir ? Hayatı ve Kariyeri

18 Mart 1967 senesinde Trabzon’da doğan Saral’ın annesinin adı Emine’dir, babasının adı ise Mehmet’tir.

Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliğini bitirdikten sonra serbest inşaat mühendisliği yapan Saral, birinci amatör kümede 5 yıl boyunca futbol oynadı. 1999 senesinde Eskişehir’in Of ilçesinde Belediye Başkanı seçildi ve 2011 senesine kadar bu görevine devam etti. Daha sonra Of ilçesinde Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanlığı, Ofspor Kulübü Başkanlığı, Kızılay Of Şube Başkanlığı yaptı.

12 Haziran 2011 senesinde gerçekleştirilen 24. dönem Milletvekili seçimlerine katılan Saral, Ak Parti İstanbul birinci bölge Milletvekili seçildi ve Ak Parti Yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevi yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyon üyeliği yapan Saral, Türkiye Büyük Millet Meclisi Arabistan dostluk grubu saymanlığı görevini de yapmıştır.

6 Haziran 2015 senesinde gerçekleştirilen seçimlerde İstanbul ikinci bölge 13. sırada aday gösterilen Saral, 12. sırada bulunan gazeteci Markar Eseyan Meclis’e girerken, 13. sırada bulunan Oktay Saral ise Meclis dışında kaldı. Oktay Saral şuan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenilen Saral, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Cumhurbaskani Basdanismani Oktay Saral Kimdir Oktay Saral Kac Yasinda Ve Nereli3

Amerika Da En Çok Hangi Millet Var? Amerika Da En Çok Hangi Millet Var?

Oktay Saral şu an ne iş yapıyor ?

Oktay Saral şuan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.

Cumhurbaskani Basdanismani Oktay Saral Kimdir Oktay Saral Kac Yasinda Ve Nereli2 

Oktay Saral nereli ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olarak görev yapan ve Trabzon’da dünyaya gelen Oktay Saral Trabzonlu’dur.

Oktay Saral kaç yaşında?

Hayatı boyunca başarılı olan ve18 Mart 1967 senesinde dünyaya gelen Oktay Saral 56 yaşındadır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel