Nazan Öncel’in yeni albüm çıkarması ve Türkiye turnesine çıkacak olması sosyal medyada arama motorlarında aranma oranlarını artırdı. İşte biz de bu sebeple Nazan Öncel Aslen Nereli ve Kaç Yaşında? Sorusunu sizler için derledik. Nazan Öncel hayranları için detaylar…

Nazan Öncel Moda Kayıkhane'de İhlas Haber Ajansı

Nazan Öncel Kimdir?

Nazan Öncel, 6 Şubat 1956'da İzmir, Karşıyaka'da öğretmen bir anne ve memur bir babanın evliliklerinin ikinci yıl dönümlerinde dünyaya gelmiştir. Sokak Kızı lakabıyla da tanınan Öncel, 1961'de ilk ve tek sinema filmi olan "Acı Tesadüf"te çocuk yıldız olarak kameralar önüne çıkmıştır. Edebiyat damarını babası Muzaffer Bey'den alırken, altı yaşında annesi Raziye Hanım'dan notayı öğrenmiş ve ortaokul yıllarında gitar çalıp şarkı söylemeye başlamıştır. Ortaokul eğitimini sürdürürken mezun olduğu Zafer İlkokulu'nun sene sonu kutlamalarında kara önlük yerine annesinin özel diktiği elbiseyle solo mandolin çalmıştır.

Nazan Öncel ölümden döndüğünü paylaştı: 'Hayat bir pamuk ipliğine bağlı' -  21.09.2023, Sputnik Türkiye

İlk sahne deneyimlerini 1969'da Kervanlar Orkestrası'yla yaşarken, 1971'de 15 yaşında kurduğu Çılgınlar grubuyla düğün salonlarında ve festivallerde şarkı söylemiştir. 1975'te İzmir Radyosu'nun düzenlediği bir şarkı yarışmasında "Annem" isimli bestesiyle birincilik elde etmiştir. 1978'de İstanbul'da ilk 45'liğini kaydetmiştir ve "Sana Kul Köle Olmuştum" şarkısı radyo ve televizyonda ilgi görmüştür. Pop müzikten piyanist şarkıcılar dönemine geçiş sırasında çıkardığı ilk Long Play olan "Yağmur Duası" 1982'de yayınlanmıştır. 1991'de "Bir Hadise Var" albümünü çıkarmış ve "Aynı Nakarat", "Gitme Kal Bu Şehirde", "Âşık Değilim Olabilirim", "Nokta Nokta" ve "Leylim Yar" gibi şarkılar pop klasikleri arasında yerini almıştır. 1994'te "Aşk Beklemez", "Geceler Kara Tren", "Ben Böyle Aşk Görmedim", "Dillere Düşeceğiz Seninle" gibi şarkılarla büyük beğeni toplamıştır.

Sanatçı Nazan Öncel, tansiyon problemi nedeniyle hastaneye kaldırıldı -  Gündem - Son Dakka Haber

"Börekler Açarım" şarkısı Türkiye'nin ilk anonim pop şarkısı olarak kabul edilmiştir. 1996'da "Sokak Kızı" albümüyle tarzını sertleştirmiş ve bu albümden çıkan parçalar onu zirveye taşımıştır. 1999'da "Demir Leblebi" albümüyle Türkiye'ye eşik atlatan Öncel, sosyal sorumluluklara işaret eden bu albümle büyük başarı elde etmiştir. 2004'te "Yan Yana Fotoğraf Çektirelim" albümünü çıkarmıştır. 2006'da "7'n Bitirdin"i çıkaran Öncel, "Aşkım Baksana Bana" ile dijital ortamda en çok satılan şarkı olmayı başarmıştır.

Nazan Öncel koronavirüse yakalandı!

Nazan Öncel Aslen Nereli?

Nazan Öncel Aslen İzmir Karşıyakalıdır.

Aydın Doğan Kimin Çocuğu? Aydın Doğan Kimin Çocuğu?

Nazan Öncel Aslen Kaç Yaşında?

Nazan Öncel 68 yaşındadır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel