Murat Yıldırım Kimdir?

Murat Yıldırım 13 Nisan 1979 yılında Mehmet Salih Yıldırım ve Hayat Yıldırım’ın çocuklarından biridir. Yıldırım Konya doğumlu 45 yaşında olan ülkemizin başarılı oyuncularından biridir. Aslen Kürt ve arap kökenli olan Yıldırım başarı dolu hikayesi haberimizin detaylarında inceleyeceğiz.

Murat Yildrimin Ilk Esi Kim1

Murat Yıldırım Hangi Dizi ve Film de Oynamıştır?

Murat Yıldırım Yıldız Teknik Üniverstesi Makine Mühendisliği bölümünde okul hayatına devam ederken tiyatro ve müziği olan ilgisinden dolayı Yıldız Teknik Üniverstesi Oyuncularına katılarak 3 yıl amotör oyunculuk deneyimi yaşadıktan sonra arkadaşlarının ısrarı üzerine 2003 yılında Ölümsüz Aşk dizisiyle karşımıza çıktı. 2004 2006 yılları arasında da kısa süren dizilerde izlediğimiz Yıldırım, 2006-  2008 yılında Burçin Terzioğlu ile birlikte Fırtına dizisinde başrol oyunculuğu yaptı. Bu diziyle başarılı olan oyuncu dizilerin aranan ve beklenen yüzü oldu.

Ayrıca sinema sektöründe de beğenilen oyuncu sinema filmlerinde de başarılı yerlere gelmeyi başardı. Adından sıkça söz ettiren oyuncu  şimdilerde Teşkilat dizisinin başrolü olarak kariyer hayatında da emin adımlarla devam ediyor.

Murat Yildrimin Ilk Esi Kim2

Murat Yıldırım’ın İlk Eşi Kim?

Birce Akalay Hangi Okul Mezunu? Birce Akalay Hangi Okul Mezunu?

Murat Yıldırım 2008 yılında birlikte rol aldığı Burçin Terzioğlu ile ilk evliliğini yapan oyuncu yaklaşık  6 yıl evlilik hayatını sürdürdükten sonra anlaşamayıp yollarını ayırmaya karar vererek boşanıyorlar.

Yıldırım yaklaşık 2 yıl kadar hayatına kimseyi almayarak 2016 yılında İman Elbani ile görkemli ve çok konuşulan bir düğün ile dünya evine giriyor.

Bu evlilikte eşinin düşük yapmasıyla sarsılan çift güzel ve mutlu evliliğine devam ederken tekrar baba olmanın sevincini yaşayarak  2022 yılında kızları miray’ı kucaklarına alarak mutluluğu yaşamışlardır.

Oyuncu Yıldırım gerek iş hayatı gerek özel hayatıyla başarılı adımlarla Türkiye’nin gözde oyuncularından biridir.

Kaynak: Hatice Karaca