Konuk: “Çalışan Herkes Kadrolu Olacak” Konuk: “Çalışan Herkes Kadrolu Olacak”

Yeni iş kurmak isteyen, mevcut girişim fikrini geliştirmek adına Kosgeb desteklerini araştırıyor. Arama motorlarında sıklıkla aratılan sorulardan biri de “Kosgeb Desteği Almak İçin Ne Yapmalıyım?” oluyor. Detaylar haberimizde…

Kosgeb, Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomik büyümelerini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla hükümet tarafından oluşturulan bir kurumdur. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimlerini desteklemek için çeşitli programlar sunar ve onların pazardaki varlıklarını güçlendirir, sürdürülebilir büyümelerine katkıda bulunur. KOSGEB, bu destekleri sağlarken eğitim, danışmanlık ve finansal yardım gibi hizmetler sunar.

Kosgeb Destegi Almak Icin Ne Yapmaliyim23

Kosgeb desteklerinden faydalanabilecek kişiler ve işletmeler belirli kriterlere uygun olmalıdır. Özellikle faaliyet gösteren ve büyümeyi hedefleyen işletmeler bu desteklerden yararlanabilir. KOSGEB'in sunduğu destek programlarına kimlerin katılabileceğine dair bazı örnekler şunlardır:

Kosgeb tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan ve başarıyla tamamlayan kişiler.

İş fikirlerini gerçekleştirmek isteyen ve bu süreçte destek arayan girişimciler.

Büyüme ve gelişme potansiyeli olan küçük ve orta ölçekli işletmeler.

Yenilikçi fikir ve projelere sahip işletmeler veya bireyler.

İş Geliştirme Merkezlerinde (İŞGEM) yer alan ve bu merkezlerde işletme kuran girişimciler.

Üniversitelerde düzenlenen genç girişimci programlarına katılan ve bu programları tamamlayan kişiler Kosgeb deteğinden yararlanmaya hak kazanır.

Kosgeb Destegi Almak Icin Ne Yapmaliyim2

Kosgeb Desteği Almak İçin Ne Yapmalıyım?

KOSGEB'den para almak için belirli ön şartlar bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, KOSGEB eğitimlerine katılmak ve girişimcilik belgesini almış olmak gibi şartlar aranır. Bunun yanı sıra, işletmenin KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteriyor olması da gereklidir.

 

Kaynak: R. Rüzgar Yel