Keratin Bakım Saçta Kaç Ay Kalır ? Keratin Bakımı Nedir? Keratin Bakımının Faydaları, Keratin Bakımı Nasıl Yapılır? gibi aramalar internette arama motorlarında gündem oldu. Detaylar haberimizde...

Saçın çeşitli nedenlerle yıpranması, kırılması ve cansızlaşması oldukça yaygındır. Yanlış ürün kullanımı, aşırı ısıya maruz kalma, şekillendirici ürünlerin yetersiz temizlenmesi, bakımın ihmal edilmesi ve hatta beslenme düzeni saçın durumunu etkileyen faktörler arasındadır. Evde yapılan bakımların yanı sıra profesyonel bir yöntem olan keratin bakımı, saçı hızla besleyerek canlandırır ve parlaklık kazandırır.

Keratin Bakımı Nedir?

Keratin, vücudun doğal olarak saç ve tırnaklar için ürettiği bir proteindir. Saçın parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayan bu protein, saç tellerine yeniden canlılık kazandırır. Yıpranmış, matlaşmış ve cansız saçlara uygulanan profesyonel bir işlem olan keratin bakımı, saçın daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Kolunu ve Bacağını Kaybetti Ama Pes Etmedi Kolunu ve Bacağını Kaybetti Ama Pes Etmedi

Keratin Bakımının Faydaları

Keratin bakımı, saçı parlak ve pürüzsüz hale getirir. Elektriklenmeyi ve kabarmayı önleyerek saçın daha düzgün bir görünüm kazanmasını sağlar. Ayrıca kırılmış saç uçlarını onarır ve saçın daha sağlıklı bir şekilde uzamasını destekler. Bakımın etkisi, düzenli olarak bakım yapılması durumunda 3-4 ay boyunca devam eder.

Keratin Bakim Sacta Kac Ay Kalir Keratin Bakimi Nedir Keratin Bakiminin Faydalari3

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Genellikle profesyoneller tarafından uygulanan keratin bakımı son zamanlarda evde de yapılmaktadır. Bakım, saçın özel bir şampuanla yıkanmasıyla başlar. Daha sonra saça keratin uygulanır ve her saç teline işlenir. Keratin saçta belirli bir süre bekletildikten sonra saç fön makinesi ile kurutulur ve şekillendirilir.

Keratin Bakımı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Keratin bakımı sonrasında saçın birkaç gün yıkanmaması önerilir. Ayrıca klorlu veya tuzlu suyla temasın da keratinin etkisini azaltabileceği unutulmamalıdır. Bakımın ardından saç derisinin terlemesini engellemek de önemlidir. Kullanılan bakım ürünlerinin doğal içerikli olmasına özen gösterilmeli ve saç bakım rutini sürdürülmelidir.

Keratin Bakim Sacta Kac Ay Kalir Keratin Bakimi Nedir Keratin Bakiminin Faydalari1

Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir mi?

Keratin bakımı saçı tam olarak düzleştirmez, ancak saçın daha kolay şekil almasını sağlar ve doğal saç yapısını değiştirmez. Brezilya fönü ise keratinle yapılan farklı bir işlemdir ve saçı düzleştirir. Keratin bakımının ardından saçın 2-3 gün yıkanmaması önerilir, aksi takdirde keratinin etkisi azalabilir.

Keratin Bakim Sacta Kac Ay Kalir Keratin Bakimi Nedir Keratin Bakiminin Faydalari2

Keratin Bakım Saçta Kaç Ay Kalır ?

Saç bakımının iyi yapıldığı sürece keratin bakım saçta 3-4 aya kadar dayanır.

Kaynak: Eda Şahintürk