Türkiye’nin her köşesinde her şehrinde farklı lezzetler ve farklı yöresel yemekler mevcut. Meşhur yemekleri ile tanınan Kayseri’nin en ünlü yiyeceği nedir? işte bu sorunun cevabı haberimizin detayında sizlerle.

Kayseri’nin Tarihi Nedir?

İç Anadolu bölgesinde yer alan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor Kayseri. Kayseri şehrine eski çağlarda Kapadokya adının verildiğini biliyor muyuzdunuz.

Kayseri şehri birçok uygarlığa da ev sahipliği yapmıştır. Bunun en önemli sebeplerinden biri de İpek Yolu’dur. İpek Yolu’nun Kayseri’den geçmesi farklı kültürlerin hem uğrak noktası hem de ev sahipliği yapmasına neden olmuştur.  Kayseri şehri Hitiler Dönemi, Bizans Dönemi, Anadolu Selçuklu Devleti Dönemi ve Osmanlı Devleti Dönemi’nden kültürel izler taşıyor. Kayseri’nin yüz ölçümü 16.969 km² olarak kayıtlara geçmiştir. Kayseri’nin nüfusu ise 1.445.683’dir.

Kayserinin En Unlu Yiyecegi Nedir 122

Kayseri’nin Yöresel Yemekleri Nelerdir?

Azmin Sonunda Gelen Başarı Azmin Sonunda Gelen Başarı

Her damak zevkine hitap eden şehirlerin başında yer alan Kayseri, sayısız lezzetleri ile yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor. Erciyes Dağı’nın güzelliği Kayseri için nasıl paha biçilmez ise şehrin yöresel yemeklerini tadanlarda bu lezzeti bir daha unutamadığını biliyoruz. Peki Kayseri’nin yöresel yemekleri nelerdir?  işte haberimizin detayında sizler için sıraladık..

Kayseri’nin Yöresel lezzetleri ise; Kayseri Mantısı, Kayseri Yağlaması, Gül Tatlısı, Kurşun Aşı, Tava Katmeri, Pastırmalı Pide ve Pehli gibi yöresel lezzetler ile damakları şenlendiriyor.

Kayserinin En Unlu Yiyecegi Nedir 11

Kayseri’nin En Ünlü Yiyeceği Nedir?

Birbirinden güzel lezzetleri barındıran Kayseri’nin en ünlü yiyeceğini merak ettiniz mi?. Kayseri’nin en ünlü yiyeceği dediğimizde Pastırma ve Mantı aklımıza geliyor. En ünlü yiyeceği olarak ilk sırayı tabı ki Mantı alıyor.

Kaynak: HATİCE KARACA