31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Karaman Belediyesi Başkan adayları olarak seçimde ter dökecek Adalet Kalkınma Partisi’nden Mevlüt Akgün, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Recep Sertçelik, Saadet Partisi’nden Mehmet Karakaş, Yeniden Refah Partisi’nden Durdu Elif Çeliktaş ve Büyük Birlik Partisi’nden Mesut Soyfidan’ı için düşüncelerini sorduğumuz vatandaşlarımız seçimin sonucunu kararsızların belirleyeceği düşüncesinde. 
Birbirinden farklı cevaplar aldığımız röportajımızın ilk konuğu Ahmet Topbaş oldu. “Önceki seçimde Savaş Kalaycı’ya oy vermiştim a şimdi nasıl olur bilmiyorum.” Diyen “Diğer adayların bazılarını biliyorum. Ben bir kere başkan seçilenin bir daha seçilmesine karşıyım çünkü seçilen kişi önce vatandaşa sonra kendine çalışır kim olursa olsun. Zaten bu seçimde kararsızları kim alırsa o işi götürür.” dedi.

“Yerel seçimlerde kime oy vereceğim konusunda kesin bir kararım yok henüz düşünüyorum” diyen vatandaş ise: “İktidar kanadında da muhalefet kanadında da eleştirdiğim birçok şey var.  Böyle delicesine savunabileceğim bir siyasetçimiz olduğuna inanmıyorum.” dedi.

YSK Duyurdu: Karaman’ın Milletvekili Sayısı Değişmedi YSK Duyurdu: Karaman’ın Milletvekili Sayısı Değişmedi

Yerel seçimlerde AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen bir vatandaş: “Başkan adaylarından Mevlüt Akgün ve Savaş Kalaycı’yı biliyorum ama oyumu AK Parti adayına vereceğim.” dedi.

Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vereceğini söyleyen Eyüp Dalkıran isimli vatandaşımız ise: “Oyum her zaman Milliyetçi Hareket Partisi’ne ama Savaş Kalaycı’ya değil çünkü vatandaşımız ile bir iletişimi yok. Diğer adayları da tam bilmiyorum.” dedi.

Oyunu Savaş Kalaycı’dan yana kullanacağını belirten bir başka vatandaş ise: “Savaş Kalaycı’ya tam destek, devam diyorum. Ülkü ocaklarında aktif görev alan biriyim. Diğer adaylardan da Mevlüt Akgün’ü tanıyorum kendisi 3 dönem milletvekilliği yapmış. Recep Sertçelik ve diğerlerini de tanımıyorum. Onlara ilgim de çok yok.” dedi.
Karaman için iyi olan seçimlerde kazansın diyen Davut isimli bir vatandaş: “Yerel seçimlerde Karamanımız için hangisi iyi olacaksa o kişi kazansın, isim önemli değil bence. Biz hep iyiden yana olmak istiyoruz. Adaylardan tanıdığımız var. Gönlümüzde olan isimde var. Karamanımız şimdilik iyi gibi, Savaş Kalaycı ile devam diyoruz. Değiştirmeye gerek yok diyoruz.” dedi. 
2024 yerel seçimlerinde Karaman’da değil Mut ilçesinde oy kullanacağını belirten Ali Aksan isimli vatandaş: “Oyumu İyi Partiden yana kullanacağım. Karaman’da oy kullansaydım Savaş Kalaycı tercihim olurdu.” dedi.

“Bir isim vermekte zorlanırım. Çünkü kararsızım.” diyenMustafa Kara cümlesini “İyi olan kimse o kazansın” diyerek noktaladı. 
“Hangi iktidar hangi siyasi olursa olsun vatan millet için emek vermesini isteriz.” diyen Nazmi Asman: “Savaş Kalaycı’dan memnunuz. Çalışmaları çok iyi. Biz vatandaş olarak isteriz ki bütün siyasiler iyi olsun. Vatan millet için çalışıp uğraşsınlar. Ayrımcılık olmasın tüm siyasilerimiz bir olsun. Tüm adaylarımıza başarılar dilerim.” dedi.
 
Ak Partili olup oyunu Savaş Kalaycı’dan yana kullanacağını belirten Halit Nevrim: “Yerel seçimlerde çalışanın her zaman yanındayım. O yüzden Ak Partili olduğum halde yerel seçimlerde her daim çalışan Savaş Kalaycı’nın yanındayım. 30 sene yurt dışında kaldım.  3 yıldır ise Karaman’da yaşıyorum Savaş Kalaycı’nın çalışmalarına baktığım zaman emek verdiğini görüyorum ama AK Parti’de çalışıyor bu yollar Avrupa’da bile yok. Milletimizin bununla gurur duyması lazım.” dedi. 
İş verdiği için oyunu Savaş Kalaycı’dan yana kullanacağını belirten bir vatandaş: “Oyumu Savaş Kalaycı’dan yana kullanacağım. Onun sayesinde işe girdim ve çalışıyorum.” dedi.

Kaynak: Eda Şahintürk