Son yıllarda yağlık ayçiçeği üretiminin arttığı Karaman’da ayçiçeği üreticilerinin mağduriyet yaşamamaları için vali ve milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını belirten Karaman Ziraat Odası Başkanı Bayram Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karamanlı ayçiçeği üreticilerinin ürünlerinin alımı noktasında Tarım Kredi Genel Müdürlüğüne talimat verdiğini söyledi.

Başkan Bayram konuyla ilgili yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesi AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk ile görüşerek Karaman’da yaşanan su problemi, yağlık ayçiçeği üreticilerinin mahsullerini Karaman’da satamadığını ve açıklanan mısır fiyatı hakkında görüşlerimizi paylaştık. Başkanımız Murat Öztürk toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla Karaman’da  Tarım Kredi Genel Müdürlüğü tarafından yağlık ayçiçeği alım noktası kurulması talimatı verdiği müjdesini bizlerle paylaştı. Bu paylaşım bizleri son derece mutlu etti ve bu haber çiftçilerimize bir umut ışığı verdi.”

“Geçen yılda bölgemizde yağlık ayçiçeği alımlarının yapılmaması nedeniyle en yakın nokta Çumra ve Karapınar bölgesinde. Yaklaşık 80 kilometre mesafede alım yapılması ve artan nakliye maliyetleri nedeniyle çiftçimizin mağduriyeti artmıştır. Yaklaşık bir aydır valimize ve milletvekillerimize ilettiğimiz, çözümü için mücadele ettiğimiz yağlık ayçiçeğinin Karaman’da alım yapılması için talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Öztürk’e ve emeği geçen herkese teşekkür eder şükranlarımızı sunarız. İnşallah önümüzdeki günlerde aynı müjdeyi Mısır fiyatlarının revize edilmesi konusunda bekliyoruz.” dedi.

Editör: Mehmet Akif Orhan