Türkiye, demokratik sürecin kritik bir noktasında daha: Seçimler. Ülkenin dört bir yanında, vatandaşlar geleceğe dair kararlarını şekillendirmek için sandık başına gidiyor.  31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte seçimin heyecanı da Karaman dahil birçok şehirde yükselmeye başladı. Sokağın nabzını tutmak için mikrofonumuzu vatandaşlarımıza uzattık. Peki Karamanlı vatandaşlar yerel seçimlerde kime oy verecek? Karaman’ın Belediye başkanı kim olacak? Detaylar haberimizde…

Önder Aksakal Kimdir Ve Ne İş Yapar? Önder Aksakal Kimdir Ve Ne İş Yapar?

Vatandaşlarımızdan Hayrettin Özkur;

Bu zamana kadar Yaşar Evcen belediye başkanı olarak sayabileceğim tek isim. Çoğu belediye başkanı geldiği zaman bir şeyler yapmak için yapıyor. Karaman için elini taşın altına koyan bir belediye başkanı veya başkan adayına denk gelmedik. Karamanlı olsun, boş teneke olsun ama bizim evladımız seçilsin. Karamanlı seviyor ve çalışıyor. Ankara’dan gelecek olan adaya ihtiyacımız yok. Dışarıdan gelen adam Karaman’ın ihtiyacını bilemez. Şimdiki belediye başkanını ise çekemiyorlar.

Necmettin Çölmekçi ise; bu zamana kadar gelmiş olan en iyi belediye başkanı Savaş Kalaycı’dır. Ben AK Partiliyim fakat 3 kış geçirdik evimizin önüne kadar bir kere kar tutmadı. Sokaklarımız temiz. O yüzden oyumu Savaş Kalaycı’ya vereceğim.

Muhammet Sarıkaya ise vermiş olduğu röportajda oyunu Savaş Kalaycı’dan tarafa kullanacağını ifade etti. Vatandaşlarımızdan Kerim K. İse Karaman’a gelen hiçbir adaydan memnun değiliz. Tüm belediye başkanları geldiği gibi ancak kaldırım söküp takıyorlar. Başka bildikleri bir iş yok keşke olsa. Karaman için bir şeyler yapsalar keşke Karaman’ı kalkındırsalar fakat böyle bir şey olmuyor ne yazık ki.

Kaynak: R. Rüzgar Yel