Konya Tarım Fuarı, Konya Şeker'e bağlı markaların ürünlerine büyük ilgi gösterdi. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, fuar kapsamında Konya Şeker standında ziyaretçilerle yakından ilgilendi.

Fuar, tarım sektöründe faaliyet gösteren birçok temsilciyi bir araya getirerek bu yıl 20. kez düzenlendi. Konya Şeker'in standları, özellikle bölgeye uygun nitelikli tohumların üretildiği Beta Ziraat A.Ş. tarafından hazırlanan tohumlar, Panplast Damla Sulama Sistemleri, BİOVİN organik gübre ürünleri ve pastörize edilmiş pancar şekerinin üretildiği Birinci Arı Yemi gibi son teknolojik ürünlerle dikkat çekti. Fuar katılımcıları, firma temsilcileri ile buluşarak ürünler hakkında detaylı bilgi edindiler.

Ayrıca, TORKU'nun Anadolu'nun bereketli topraklarında üretilen et ve et ürünleri, süt ve sütlü içecek ürünleri, yoğurt, ayran, peynir, tereyağı, kremalar, atıştırmalıklar, dondurulmuş ürünler, bitkisel yağlar, içecekler, sirke ve soslar, modern seracılık faaliyetleriyle elde edilen domatesler de fuar stantlarında sergilendi.

Karaman ve Yurtta Hava Durumu Karaman ve Yurtta Hava Durumu

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker standında ziyaretçilerle sohbet ederek tarım sektörünün önemine vurgu yaptı. Başkan Erkoyuncu, tarımın sadece gıda üretiminden ibaret olmadığını, aynı zamanda istihdam artırılması ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi gibi alanlarda da önemli etkileri olduğunu belirtti. Sektörün sürdürülebilir yönetiminin, ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesine katkı sağladığını vurgulayan Erkoyuncu, fuarın sektördeki yenilikleri tanıma, uygulama ve pazarlama imkanı sunduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi