Karaman Denince Akla Ne Gelir? Karaman Denince Akla Ne Gelir?

Sosyal medya uygulamalarında izlenme uğruna fütursuzca paylaşılan o görüntüler içerik üreticisine kazandırırken Karaman’ın karalanmasına hatta bu işe emek vermiş olan bir eğitimcinin mesleğinin sorgulanmasına neden oldu. 
Yayınladığı günden itibaren bütün sahil kenarlarında, araçlarda, evlerde hatta düğünlerde bile viral olan bu şarkı için yapılan koreografi de belki yanlış olan şarkı seçimi değil iki öğrencinin polis kıyafetiyle gelip Dilan Polat taklidi yapan minik kız öğrenciyi almasıydı. Ancak burada sadece öğretmen ya da okul idarecileri tek taraflı sorgulanmamalı haftalar öncesi başlayan çalışmalardan bilgisi olan ebeveynlerde bu sorgulanmaya dahil edilmelidir. 


Okulda öğrencisi olan her ebeveyne haftalar öncesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları konusunda ilgili öğretmenler tarafından bilgiler verilir ve kostümler konusunda onlardan destek istenir. Seçilen bu koreografi yanlışsa o zaman bu durumun doğurabilecek olduğu zararlar velilerin görüşü doğrultusunda okul idaresince değerlendirilir. Şayet veliler tarafından böyle bir geri bildirim yapıldıysa ve okul idaresi bunu kulak ardı ettiyse velinin yapacağı tek şey çocuğunun gösteriden affını istemek olur. (Olayın işleyişi genelde böyledir ve böylede olmalıdır.)


25 Nisan 2024 Perşembe gecesinden itibaren sosyal medyada yayılan o görüntü altına gelen yorumlar bir yana Karaman’da yaşayanların o görüntüleri birbirine atarak bu okul nerede, öğretmen kimmiş sorgulamalarına da neden olarak bu videoyu devleştirmekten öteye gitmemiştir.
Karaman eğitim, derslik ve başarı konusunda 81 il içerisinde ilk 10’da yer alan bir il. Şimdi bir olma zamanı. Benlikten çıkıp bizlik duygusuyla Karaman’ın eğitimdeki başarılarını anlatma zamanı. Ne öğretmeni tanırız ne de okul hakkında en küçük bir bilgimiz var. Bu görüntüler yayıldığından beri bu okul neresi öğretmen kim sorularının muhatapları olarak;
“Yanlış olan bir şeye vakti saatinde yanlış dememenin faturası ne öğretmene ne de Karaman’a kesilmelidir. Dilan Polat seven insanların bir anda tutuklanma sonrası Dilan Polat karşısına geçmesiyle gösteri için emek vermiş bir öğretmenin ve öğrencilerinin gösteri sonrasında hedef gösterilmesi arasında hiçbir fark yoktur.

Bu gösteriden sadece bir alanın takipçi kasmak adına kesilerek yayınlanması o gösteride yer alan diğer bütün güzellikleri de gölgelememelidir. Madem bu kadar vicdan sahibiyiz o gün yapılan bütün gösterilerden de paylaşım yapmak hem bu ile hem de emek vermiş öğrencilere verilecek en büyük destek olacaktır. Çünkü düşen bir insanın hatasından zevk alarak tepkisiz kalmak bizim fıtratımızda olmamalı.” düşüncesindeyiz.

Senem Yavuzaslan

Kaynak: R. Rüzgar Yel