Olay, dün sabah saatlerinde Konya’nın merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir sanayi sitesinde meydana geldi. İddiaya göre, site içerisinde bulunan bir iş yerinde oturan Emrullah A. ile eski dini nikahlı eşi F.U. arasında kavga çıktı. Kavganın ardından F.U.’nun yakınları, Emrullah A.’nın bulunduğu sanayi sitesine geldi. Burada, 6 kişilik grup, Emrullah A.’yı sokak üzerinde darp ederken, Emrullah A. arkadaşının iş yerine sığındı. Grup, satır, bıçak ve sopalarla iş yerine girerek Emrullah A.’yı göğsünden bıçakladı ve ağır yaraladı. Grup, iş yerinin camlarını kırdıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Olay anı güvenlik kamerasında

Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur Tutuklandı Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur Tutuklandı

Olay, iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Emrullah A.’nın iş yerine sığındığı, ardından kendisini darp eden grubun iş yerine girerek kavga çıkardığı, bu sırada Emrullah A.’nın yaralandığı ve iş yeri sahibi Halil Arslan’ın kardeşi Mehmet A.'nın alnından yaralandığı, sonrasında iş yerinin camlarının kırıldığı görülüyor.

Olay sonrası ihbar üzerine sağlık ve polis ekipleri adrese sevk edildi. Yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Emrullah A.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Eski Dini Nikahli Esinin Yakinlarindan Darp Edilip Bicaklandi1

Şüpheliler yakalandı

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yapılan teknik ve fiziki çalışmanın ardından olaya karışan Kazım D., Cafer D. ve Mehmet Akif D.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

“Sadece arkadaşım buraya sığındı, tek suçumuz bu”

Çıkan kavgadan sonradan haberi olduğunu ve kendi iş yerinin basılarak mağdur edildiğini belirten iş yeri sahibi Halil Arslan, "Ofisimde oturuyordum, müşterim vardı. Bir ses duyduk. Merdivenlerden inerken iş yerini devraldığım çocukluk arkadaşımı gördüm. O koşturuyordu, arkasında da eli satırlı, bıçaklı sopalı grup vardı. Kaçtık, ofise girdik. Camı çerçeveyi komple indirdiler. Kimseye fırsat vermediler, burada bulunan herkese vurdular. Gerekli yerlere şikayetçi olduk. Kardeşim alnından yaralandı. Olayla hiç alakamız olmamasına rağmen sadece arkadaşım buraya sığındı, tek suçumuz bu. Yıllardır buradayız, müşterimizin gözünde imajımız zedelendi. Psikolojik olarak da etkilendim. O kişilere gerekli tüm cezanın verilmesini istiyorum. Gelen kişiler, arkadaşımın eski dini nikahlı karısının yakınlarıymış. Ailevi sorunlar nedeniyle arkadaşımı dövmeye gelmişler. Zaten arkadaşımı dışarıda bir dövmüşler, o da buraya sığınmış" dedi.

Kaynak: İHA