Ergin Ataman Hangi Takımı Tutuyor? sorusu sosyal medyada gündem olurken teknik hocanın gerçekten hangi takımı tuttuğu ise merak konusu. Ergin Ataman Hangi Takımı Tutuyor? işte detaylar...

Ergin Ataman: 'Fatih hocanın tecrübesiyle Galatasaray önde' İhlas Haber  Ajansı

Ergin Ataman Kimdir?

Halil Ergin Ataman, 7 Ocak 1966 doğumlu bir Türk basketbol antrenörü ve eski oyuncudur. İstanbul'da doğan Ataman, A1 Ethnikis ve EuroLeague takımlarından Panathinaikos'un baş antrenörüdür ve Türkiye millî basketbol takımını da yönetmektedir.

Ergin Ataman 4. kez Final Four'da İhlas Haber Ajansı

Kariyerinde önemli başarılar elde eden Ataman, 2002 yılında İtalyan kulübü Montepaschi Siena ile FIBA Saporta Kupası'nı kazandı. 2012'de Beşiktaş ile EuroChallange, 2016'da ise Galatasaray ile EuroCup şampiyonluğuna ulaştı. 2021 ve 2022 yıllarında Anadolu Efes ile EuroLeague şampiyonluğunu yaşadı. Bu başarılarıyla Türk basketbol tarihinde EuroLeague'i kazanan ilk Türk antrenör unvanını elde etti ve 2021'de EuroLeague Yılın Koçu seçildi. Ayrıca Dušan Ivković ve Aíto García Reneses ile birlikte Avrupa'nın dört farklı kupasını da kazanan üçüncü antrenör unvanına sahiptir.

Ergin Ataman: 'Saha avantajını kaybettik' İhlas Haber Ajansı

Ergin Ataman Hangi Takımı Tutuyor?

Ergin Ataman bir ifadesinde:

Bankalardan emeklilere büyük promosyon! En yüksek teklif hangi bankada? Bankalardan emeklilere büyük promosyon! En yüksek teklif hangi bankada?

"Benim Galatasaraylı olduğumu, futbolda çok iyi bir Galatasaray taraftarı olduğumu, EuroCup'ı kazanınca Galatasaray genel kurul üyesi olduğumu herkes biliyor, saklamıyorum. Herkesin tuttuğu bir takım var. Ergin Ataman, sahaya çıkınca babasını bile tanımaz. 

Kaynak: R. Rüzgar Yel