Yeni kabinenin de açıklanmasıyla beraber İbrahim Yumaklı'nın ne mezunu olduğu merak edildi. İbrahim Yumaklı Ne Mezunu? soruları yurttaşlar tarafından sosyal medyada aratılıyor. Peki İbrahim Yumaklı kimdir? İbrahim Yumaklı Ne Mezunu? İşte detayları...

Kastamonu doğumlu olan YUMAKLI, 1992'de Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden işletme alanında mezun oldu.

İş hayatına 1993 yılında Marshall Boya A.Ş.'de ithalat işlemleri uzmanı olarak adım atan YUMAKLI, 2011'e kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya A.Ş. ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı. 2011'de Aljazeera Türkiye'de çalışmaya başlayan YUMAKLI, 2012-2015 yılları arasında Aljazeera Türkiye'nin sahip olduğu TV kanalını yönetti. Ocak-Ekim 2016 döneminde Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörlüğü görevini üstlendi. Ekim 2016'dan itibaren ise Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak GÜBRETAŞ'ta görev aldı.

Abdullah Zeydan Olayı Nedir? - Abdullah Zeydan Ne Demişti? Abdullah Zeydan Olayı Nedir? - Abdullah Zeydan Ne Demişti?

İbrahim Yumaklı kimdir? İbrahim Yumaklı kaç yaşında, nereli? - Son Dakika  Haberleri

7 Nisan 2022'de Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atan YUMAKLI, 3 Haziran 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi.

YUMAKLI, İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel