Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, 16-22 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Bu operasyonlar kapsamında asayiş, narkotik ve trafik olaylarıyla mücadele edildi ve vatandaşların huzurunu bozacak her türlü suçun önlenmesi amaçlandı.

Emniyet Mudurlugu Huzur Ve Guven Denetimi Yapti (1)

Yapılan çalışmalarda toplamda 4861 kişi sorgulandı. Bu süreçte çeşitli suçlardan aranan 13 şahıs yakalandı ve 11 kişi tutuklandı. Ayrıca, 33 araç sürücüsüne ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan, 2 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan ve 15 araç sürücüsüne kamunun huzur ve düzenini bozacak şekilde araç kullanmaktan işlem yapıldı. Bir okul servis sürücüsüne evrak eksikliği ve kural ihlali nedeniyle işlem uygulandı. Ayrıca, 75 araç trafikten men edilirken, 5 sürücü belgesine el konuldu.

Emniyet Mudurlugu Huzur Ve Guven Denetimi Yapti (2)

Denetimler sırasında ise 2 ruhsatsız tabanca, 2000 adet tabanca namlusu ve fişek yatağı mekanizması. 1 ruhsatsız tüfek, 5 kesici-delici alet, 43 gram uyuşturucu madde, 700 uyuşturucu hap, 7000 makaron, 22 kg kaçak tütün, 284 kesilmiş bandrol ve 7 elektronik sigara ele geçirildi.

Emniyet Mudurlugu Huzur Ve Guven Denetimi Yapti (5)

Emniyet Müdürlüğü, ildeki huzur ve güven ortamının devamını sağlamak için denetim ve uygulamalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Sel Felaketi 2 Katlı Kerpiç Evi Yıkılacak Duruma Getirdi Sel Felaketi 2 Katlı Kerpiç Evi Yıkılacak Duruma Getirdi

Emniyet Mudurlugu Huzur Ve Guven Denetimi Yapti (6)

Kaynak: R. Rüzgar Yel