Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan saat 10.02'de, 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelen deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız'' ifadeleri yer alırken birçok kullanıcı deprem bildirimini, sarsıntıdan 10 saniye öncesinden aldığını sosyal medya üzerinde paylaştı.

Deprem Oncesi Uyari Veren Uygulama Nedir1

Android telefon kullancılarına deprem bildirimi telefonlara saniyeler öncesinde iletilirken Iphone telefon kullanıcıları sosyal medyada “Iphonem neden benim can güvenliğimi düşünmüyorsun milletin telefonlarına bak neler yapıyor” şeklinde paylaşımlar yaptı.

Deprem Oncesi Uyari Veren Uygulama Nedir2

Depremleri tahmin eden uygulama android telefonlarda yer alırken Iphone telefonlarda henüz böyle bir sistem mevcut değil.

Kaynak: Eda Şahintürk