Şimdilerde Altın, Dolar, Euro gibi yatırım amaçlı alım yapılırken Borsa ile ilgilide küçükten büyüğü ilgiler arttı. Borsa ile ilgili araştırmalara sıkça rastladığımız şu günlerde sizler için derlediğimiz bilgileri okuyucularla buluşturacağız.


Borsa Nedir?
Alınıp, satılabilir stok, hisse senedi, döviz, vadeli konutlar, menkul kıymetler, emtialar, vadeli kontratlar, istikraz, ve opsiyon sözleşmelerinin halka açık sunulduğu bir yatırım çeşidi olarak bilinmektedir. Bu yatırım şeklinin günümüzde çok yaygın bir işlem olduğu bilinmektedir. 
Borsa, ilk defa 1409'da Brugge, Belçika'da kurumsallaşanve hızla bulunduğu bölgenin yakınlarına yayıldığı dilinmektedir. Modern borsa sistemine en benzer sistem Anvers, Belçika'da kurulan Anvers Borsası'dır ve belgelenen ilk borsa iflası, 1636'da Hollanda'da gerçekleştiği bilinmektedir. 

Sürücüler Dikkat: 15 lira ödemeyene 13 bin lira ceza! Sürücüler Dikkat: 15 lira ödemeyene 13 bin lira ceza!

Borsanin Yukselmesi Iyi Bir Sey Mi1
Borsanın Yükselmesi İyi Bir şey Mi?
Son zamanlarda bir çok insanın ufak çaplı da olsa birikim amaçlı borsadan hisseler ve halka arzlar araştırarak alım satım yaptığı ufak çaplıda olsa kazanç sağlamak için takip ettiği ve sıkça rastladığımız ve arama motorlarında merak edilen Borsa Yükselmesi İyi Bir şey Mi? Sorusunun cevabını sizler için derledik. 
Borsanın Yükselmesi iyi bir şey mi sorusunun cevabı şu şekilde; Türkiye Ekonomisinin ve Borsa İstanbul’da işlem gören ve işlem hacmi en yüksek seviyeyi gören 100 şirketin performansının iyi olduğunu göstermiş olur. Yatırım amaçlı alınan hisseler ve benzeri ürünlerin getiri olarak yüksek kazanca sahip olunacağı anlamına da gelmektedir. Ayrıca yatırımcı kişilerin güvenini de arttırdığı bilinmektedir ve Yabancı yatırımcıların da borsaya ilgi görmesine neden olur. Böylelikle yerel para biriminin de arttığı ve ülkeye katkı sağlayacağı anlamına da gelmektedir. Artık çoğu insan bu yatırım biçimini sıkça kullanmaktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA