Birçok kişi internet üzerinde Birecik Belediye Baskani İstifa Etti internette Mehmet Begit neden istifa etti aramalarını yapıyor.

Birecik Belediye Baskani Mehmet Begit Neden İstifa Etti?

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nden Şanlıurfa'nın Birecik ilçe belediye başkanlığını kazanan Mehmet Begit ile meclis üyeleri Mahmut Dirier, Sakıp Yaşar, Reşit Çelikhan ve Ahmet Arar, partilerinden istifa etti.

İstifa etme gerekçelerini kamuoyuyla paylaşan Begit, dış müdahalelere karşı taviz vermemeye kararlı olduklarını vurguladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada: “Öncelikle belirtmek gerekir ki söyleyeceğim lafların kesinlikle bize güvenip oy veren DEM Parti üyeleriyle bir ilgi ve alakası yoktur. Ancak seçimden sonra süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı'mızın posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdaki yönetim hususunda baskılar oluşmaya başladı. Ben ilçemizi Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Bu hususta kararlıyım. Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Bu sebeplerle DEM Parti'den 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum.” ifadeleri yer aldı.

Birecik Belediye Baskani Istifa Etti Mehmet Begit Neden Istifa Etti Mehmet Begit Kimdir1

Bir Hisse Üst Üste Kaç Tavan Yapar? Bir Hisse Üst Üste Kaç Tavan Yapar?

Mehmet Begit Kimdir?

Mehmet Begit, siyasi kariyerine HDP'de çeşitli görevlerde bulunarak başladı. Ancak son olarak DEM Parti'den aday olarak seçimlere katıldı ve Birecik'in Belediye Başkanı oldu. Birecik ilçesinin sevilen ismi Mehmet Begit, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde %54.39 oy oranıyla Birecik Belediye Başkanı seçildi. Ancak, DEM Parti'den istifasıyla şaşkınlık yarattı.

Mehmet Begit, siyasi kariyerine HDP'de çeşitli görevlerde bulunarak başladı. Ancak son olarak DEM Parti'den Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katıldı ve büyük bir destekle seçimi kazandı. Ancak, 29 Nisan'da DEM Parti'den istifa ettiğini açıklaması, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı. 

Kaynak: R. Rüzgar Yel