Sevilen oyuncuBirce Akalay'ın  hayatına dair detaylar kullanıcılar tarafından merak edilen konular arasında. sosyal medya hayranları arama motorlarında da en çok aratılan konular arasında, Birce Akalay hangi okul mezunu? sorusu gündemde. Peki Birce Akalay hangi okul mezunu? İşte detaylar...

Birce Akalay Kimdir?

Son dönemlerin başarılı oyuncularından Birce Akalay, 19 Haziran 1984'te İstanbul'da doğdu. Liseyi Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde Tiyatro bölümünde okuyarak, buradan okul ikincisi olarak mezun oldu. Üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi'nde Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümüne başladı, ancak üçüncü sınıfta bu bölümü bırakıp tiyatro ve oyunculuğa odaklanmak için Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne geçti ve buradan mezun oldu.

Birce Akalay Hangi Okul Mezunu1 (1)

Kariyeri ve Başarıları

Birce Akalay, 2004 yılında Türkiye Güzellik Yarışması'nda üçüncü olarak dikkatleri üzerine çekti ve Avrupa Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti. Televizyon kariyerine çeşitli programlar sunarak başlayan Akalay, ilk dizi deneyimini 2007 yılında "Kader" ile yaşadı. Ardından "Senin Uğruna", "Asi" ve "Son Ders" gibi projelerde yer aldı.

Birce Akalay Hangi Okul Mezunu2, (1)

Öne Çıkan Projeleri

2009'da "Alayına İsyan" dizisinde Sevtap karakterini canlandıran Akalay, aynı yıl "Sizi Seviyorum" filmi ve "Kış Masalı" dizisinde de rol aldı. "Yer Gök Aşk" dizisinde Havva karakteriyle büyük beğeni topladı. Daha sonra "Ben Onu Çok Sevdim" dizisinde opera sanatçısı Ayhan Aydan'ı canlandırdı.

2015 yılında "Evli ve Öfkeli" dizisinde başrol oynadı ve 2016'da "Hayat Bazen Tatlıdır" dizisinde "Hayat" karakterine hayat verdi. Dijital platformlarda da başarısını sürdüren Akalay, geniş bir hayran kitlesi edinmiştir.

Özel Hayatı

Birce Akalay, 2014 yılında Sarp Levendoğlu ile evlendi, ancak çift 2017 yılında boşandı. Kariyerine başarılı projelerle devam eden Akalay, Hakan Kurtaş ile yaşadığı aşk ile de gündeme gelmektedir.

Birce Akalay Hangi Okul Mezunu1 (3)

Eğitim ve Mezuniyet Bilgileri

Birce Akalay Hangi Okul Mezunu?

Birce Akalay, lise eğitimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nin Tiyatro bölümünde tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümüne başladı, fakat bu bölümü tamamlamadan ayrıldı. Daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Birce Akalay, hem oyunculuğu hem de kişisel hayatıyla sosyal medyada ve hayranları arasında sıkça merak edilen ve araştırılan bir isim olmuştur. Eğitim hayatı ve kariyerindeki başarıları, onun neden bu kadar sevildiğini ve takip edildiğini açıkça göstermektedir.

Aydın Doğan Kimin Çocuğu? Aydın Doğan Kimin Çocuğu?

Kaynak: R. Rüzgar Yel