Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, olağan idari ve mali genel kurul toplantısında genel kurul üyelerine seslendi. Çebi, “Ben 6 yaşında ilkokula önlüğümün altında Beşiktaş formasıyla gittim. Ben o günden beri Beşiktaş’a aşığım, aşık” dedi.

Beşiktaş’ta olağan idari ve mali genel kurul toplantısı, Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştiriliyor. Toplantıda Başkan Ahmet Nur Çebi de genel kurul üyelerine seslendi.

“Beşiktaş’a aşığım”

Kulüpte 6.5 yıl ikinci başkanlık, 4.5 yıl başkanlık dönemi geçirdiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Çebi, “Bunun için içtenlikle beni bu göreve tayin eden genel kurula teşekkür ediyorum. Beşiktaşlı olduğunu söyleyen hiçbir Beşiktaşlının, Beşiktaşlılığını tartışmayalım. Saygı duyup değer verelim. 5 yaşında Karabük’e geldim. Karabük’te işçi bir kasabada büyüdüm. Ben 6 yaşında ilkokula önlüğümün altında Beşiktaş formasıyla gittim. Ben o günden beri Beşiktaş’a aşığım, aşık” ifadelerin kullandı

“Kulübü 600-700 milyon TL tasarruf ettirdik”

Göreve geldiklerinde banka yapılandırması nedeniyle Beşiktaş’ın tüm gelirlerinin bankalara temlikli olduğunu hatırlatan Başkan Çebi, “Birçok sıkıntımız vardı. Elektrikten suya, ödenmemiş aylarca maaşlar vardı. Ben elimden geldiğince elimi taşın altına koymaya çalıştım. Vazifemi yapmaya çalıştım. Özellikle eylül ayında UEFA’ya verilmesi gereken temiz kağıdı, UEFA’ya yazı yazılarak ekime sonuna ertelendi. Bugünün 400 milyon TL’si olan parayı tedarik ettik. Pandemi zor bir dönemdi, hiçbir yere gidemiyorsunuz. Sadece alacaklılar, alacaklarını, sporcular alacaklarını istiyor. Ama para vermeye gelince pandemi mazeretiyle kimse ortalıkta yoktu. Bu süreçte de alacaklıların icra davaları vardı. Geldiğimde, ‘Beşiktaş’ın namusu, şerefi bana ait’ demiştim. Beşiktaş’ın borcu namustur, bu yüzden herkesle göğüs göğüse mücadele ettim. Bırakmam Seni Kampanyası bana enerji vermişti. Bu camia kutsal bir camia. Bir yapılandırma dönemi yaşadık. Cumhurbaşkanına gittik. Önümüzü açma talimatı verildi bankalarla. O dönemde 40 milyon Euro, ilk yapılandırmada bırakılan Euro’yu, TL’ye çevirerek kulübü 600-700 milyon TL tasarruf ettirdik” şeklinde konuştu.

“Gelecek yönetimler, bir evvelki dönemi bağımsız bir kuruluşa denetlettirin”

Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman dönemini yasal bir sorumluluk çerçevesinde incelettiğine vurgu yaptı. Çebi, “Paralar nerde diye buradan giden başkanın hesaplarının incelenmesi talep edildi. Tarafsız bir kuruluşa tüm hesapları incelemesi için talimat verdik. O süreç tamamlandıktan sonra tüm evraklar ilgili makamlara intikal ettirilmiştir. Bunu hesap görmek için yapmadım. Bunu camia benden istedi. Bunu yapmasaydım vicdani olarak doğru bir yerde görmeyecektim. Bu işlem şahsi bir işlem değildir. Yasal bir sorumluluğu yerine getirdim, kötü de bir şey yapmadım. Gelecek yönetimler, bir evvelki dönemi bağımsız bir kuruluşa denetlettirin” dedi.

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nin 29 yıllığına kiralandığını söyleyen Başkan Çebi, “Nevzat Demir Tesisleri, Orman Bakanlığı tarafından Spor Bakanlığı’ndan alınmış. Spor Bakanlığı ile sözleşmesi olan Beşiktaş açıkta bırakılmıştır. Çalışmalarımız sonucunda Beşiktaş, Futbol A.Ş. ile kiralamasını 29 yıllığına yapmıştır. Bundan sonra dava açılması söz konusu bırakılmamıştır” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA