Barış Arduç, 9 Ekim 1987'de İsviçre'de doğmuş bir Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Aktif olarak yüzme, dalgıçlık, futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarıyla ilgilenmiş ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na bağlı olarak Şile'de 8 yıl cankurtaranlık yapmıştır. Daha sonra tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanışıp Ekol Drama'da oyunculuk eğitimi almıştır. Sadri Alışık Tiyatrosu'nda teatral eğitimine devam etmiş ve profesyonel oyunculuğa adım atmıştır.

Baris Arducun Kac Cocugu Var2

Kariyerine 2011 yılında "Küçük Hanımefendi", "Dinle Sevgili", "Pis Yedili" gibi dizilerde rol alarak başlayan Arduç, daha sonra "Benim İçin Üzülme" (2012), "Bugünün Saraylısı" (2013-14) ve "Racon: Ailem İçin" (2015) gibi yapımlarda yer almıştır. Popülerliğini arttıran "Kiralık Aşk" (2015) dizisiyle tanınmıştır. Sonrasında "Kuzgun" ve "Çukur" gibi dizilerde de rol almıştır. 2021 yılında ise "Alparslan Büyük Selçuklu" dizisinde başrol oyuncusu olarak izleyicilerin karşısına çıkmaktadır.

Baris Arducun Kac Cocugu Var1

Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu? Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu?

Barış Arduç'un Kaç Çocuğu Var?

Deliha filminin setinde tanışıp zamanla arkadaşlıkları aşka dönüşen Gupse Özay ile Barış Arduç, 2020 yılında Çeşme'de evlenmişti. Çift, 9 Eylül 2022'de kızları Jan Asya'yı kucaklarına aldı.

Kaynak: R. Rüzgar Yel