Kahramanmaraş merkezli deprem Hatay'da büyük yıkıma yol açarak yaklaşık 25 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu asrın felaketi birçok kişinin yaşamını derinden sarsarken, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden 19 yaşındaki Berat Musab Tümay ve 16 yaşındaki Hüseyin Öztürk, depremin getirdiği zorlukları sporla mücadele ederek aştı. Kısa bir mola verdikten sonra antrenmanlarına devam eden bu genç atletler, Alpagut dalında düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda şampiyonluk elde ettiler.

"Hatay’da büyük bir deprem yaşamamıza rağmen 2 ay sonra antrenmanlarımıza gitmeye başladık"

Alpagut sporunun ülkemizde yeni tanınmaya başlayan bir spor olduğunu söyleyen Berat Musab Tümay, "Yaklaşık 11 yıldır dövüş sporları 3 yıldır ise Alpagut sporunu yapıyorum. En son yapılan Alpagut Türkiye Şampiyonasında ’Caymaz’ branşında Türkiye Şampiyonu oldum. Alpagut ülkemizde 2010 yılında açılan ve yeni yeni tanınan bir spordur. Hatay’da büyük bir deprem yaşamamıza rağmen 2 ay ara verip tekrardan antrenmanlarımıza ve maçlara gitmeye başladık. Bu maçlardan güzel dereceler elde ettik. Bugüne gelmem de ise annem ve babamın çok emeği var. İnşallah kendimi ve takımımı daha güzel yerlerde görürüm" dedi.

"Büyük bir deprem yaşamamıza rağmen sporumuzu bırakmadık"

Sezen Uğurlu Kimdir ve Kaç Yaşında ? Sezen Uğurlu Kimdir ve Kaç Yaşında ?

Alpagut Turan dövüş sanatını tüm Dünya’ya duyurmak istediğini söyleyen Hüseyin Öztürk, "3 yıldır dövüş sporlarıyla uğraşıyorum. Son 1 yıldır Alpagut Turan dövüş sanatıyla uğraşıyorum. Büyük bir deprem yaşamamıza rağmen sporumuzu bırakmadık. Antrenmanlarımıza gelmeye devam ettik. Ankara’da olan Türkiye Şampiyonasında ’Caymaz’ branşında 1’inci oldum. Bir sonraki hedefim Dünya Şampiyonu olmak ve Alpagut Turan dövüş sanatını tüm Dünya’ya duyurmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA