Hacivat ile Karagöz’e hayat veren Pirî Reis İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mustafa Şahin ile Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ayşe Gül Küçüksümbül ve Anadolu masallarını anlatan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Karaca Akkol, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından ödüllendirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Karaman’da düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçti. Etkinlikler kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile Karaman’daki ilkokul öğrenciler için masal dinletisi, Karagöz ile Hacivat gösterisi düzenlendi. Ayrıca minik öğrenciler Nasreddin Hoca ile de tanışma fırsatı buldular.

Piri Reis Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca minik öğrencilerle bir araya gelen Mustafa Şahin, Ayşe Gül Küçüksümbül ve Fatma Karaca Akkol ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki çocuk şenliğinde sahne alıp çocukları eğlendirdiler.

Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren programa katılan ve öğrencilerle birlikte gösterileri izleyen İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan etkinliklerde sahne alan öğretmenlerle buluştu.

MEB’den Yarın Okulların Tatil Olduğu İddialarına Yalanlama MEB’den Yarın Okulların Tatil Olduğu İddialarına Yalanlama

Program sonrasında İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Anadolu’nun bağrından kopmuş masalları öğrenciler için anlatan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Karaca Akkol’a, Karagöz’ü canlandıran Pirî Reis İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mustafa Şahin’e ve Hacivat’a hayat veren Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ayşe Gül Küçüksümbül’e teşekkür ederek hediye verdi.

Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Kaynak: Hatice Karaca