Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi üyesi olan gazilerle ve gazi yakınlarıyla birlikte Türkiye Muharip Gaziler Mezarlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

58 üyemizle faaliyetlere devam ediyoruz

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi Başkanı olan Kıbrıs Gazisi Behiç Baş: “Şu anda burada 7 tane gazi mezarımız var. Bunun 4 tanesi Kıbrıs gazi arkadaşlarımız, diğer 3 tanesi de Kore gazi arkadaşlarımız. Biz derneğimizi 2007'nin 10. ayında kurduk, şube olarak faaliyet gösteriyoruz. Şu anda 58 tane üyemizle devam ediyoruz. Bunun 42 tanesi Kıbrıs gazisi, 5 tanesi vefat etmiş Kore gazisinin eşi, 11 tanesi de vefat etmiş Kıbrıs gazisinin eşleriyle beraber 58 tane üyemiz var.

Ziyarette Duygusal Anlar Yasandi9

ÇEDES projesini yürütüyoruz

Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi’nde biyoloji öğretmenliği yapan Bediha Fidanboy: “Öğrencilerimizle ÇEDES projesini yürütüyoruz bu sene. Projemizin adı 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum.' Bu projede manevi duygular, milli duygular ve çevre ile ilgili etkinlikler gerçekleştirdik. Bir önceki etkinliğimizde şehitliği ziyaret etmiştik. Bu etkinliği okulumuzun haberinde paylaştığımız zaman, bir gazi torunu olan velimiz gazileri de ziyaret etmemizi önerdi. Biz de bu öneriyi kabul ettik ve öğrencilerimizle gazilerimizi davet ettik. Şu anda Gazi Mezarlığını ziyaret ediyoruz.” dedi.

Ziyarette Duygusal Anlar Yasandi7

Gazi dedesinin mezarını ziyaret etti

Dedesinin mezarını ziyarete gelen 9. sınıf öğrencisi Burak Al: “Dedeme buraya ailemle ziyarete geliyordum. Ama bu sefer öğretmenlerimle, gazilerle ve arkadaşlarımla beraber ziyarete geldik. Bu beni daha çok duygulandırdı ve daha çok gururlandırdı. Dedemi burada görmek istemezdim, hala aramızda görmek isterdim. Ama o şu an mutlu, bunu da biliyorum. Cennette şu an bizi izliyor.” dedi.

Ziyarette Duygusal Anlar Yasandi2

Buraya gelmek beni çok duygulandırdı

Arkadaşlarıyla gazi mezarlığını ziyarete gelen Sude Uçkun: “Açıkçası çoğu kişi buraya gelmenin gereksiz olduğunu düşünüyor ama asla böyle bir şey yok, gereksiz değil. Bence buraya herkes gelmeli ve değerlerini bilmeli. Burada yatan insanlar vatanları için kendilerini ortaya koydular. Bu vatanı korumak için her şeyi yaptılar. O yüzden buraya gelmek benim için çok önemli. Hatta ben buraya geldiğimde biraz duygulandım. Ben ne gazi yakınıyım ne de şehit yakınıyım ama yine de buraya gelmek beni çok duygulandırdı. Herkes bir şekilde buraya gelip duasını etmeli bence. Çok önemli bir durum buraya gelmek. Bence herkes vatanına bir şekilde sahip çıkmalı, aynı burada yatan insanlar gibi. En azından boş vakitlerinde burada dua etmeyi unutmamaları lazım.” dedi.

Ziyarette Duygusal Anlar Yasandi6

Karaman’da YKS Tercih Danışmanlığı Merkezi Standı Açıldı Karaman’da YKS Tercih Danışmanlığı Merkezi Standı Açıldı

Babam için buradaydılar

Naaşı Karaman Gazi Mezarlığı’nda gömülü olan Kıbrıs Gazisi Mustafa Altay’ın kızı Emsal Al: “Babam Mustafa Altay, Kıbrıs Gazisi, buraya defnettik babamın isteği üzerine. Biz sürekli geliyorduk ama oğlumun öğretmenleri, Sosyal Bilgiler Okulu'nun ÇEDES Projesi kapsamında şehitlerimizi, gazilerimizi ziyaret ediyordu. Çocuklara bu duyguları aşılamak adına onlarla ziyaretler yapıyorlardı. Sıra gazilere gelmişti ve benden de talep etmişlerdi, birlikte ziyaretimizi gerçekleştirmek için. Birlikte geldik, oğlumun arkadaşlarıyla birlikte, onların da o duyguları yaşayarak, babamın gazi arkadaşlarıyla birlikte. Babamı ziyaret ettik, inşallah bizi görüyordur, inşallah o da bu önemli, güzel bir günde çok mutlu olmuştur. Evet, duygusal bir andı. Babamın arkadaşlarıyla birlikte burada olmak çok değerliydi, çok önemliydi, çok mutluyum şu anda. Gazilerimiz biraz arka plana atılıyor sanırım, bazı şeylerde eksik bırakılabiliyorlar ya da bu tarz etkinliklerde, ziyaretlerde eksik bırakılabiliyorlar. Bu bizi biraz üzüyor ama daha çok önemsenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü onlar da bizim için savaştılar, yaralandılar belki. Belki o savaş psikolojisiyle bir süre askerliklerinin bitiminde o psikolojiyle yaşamak durumunda kaldılar. Ağır bir psikolojiydi. Evet, biz babamdan bunu senelerce dinledik. Babam çok etkilendiğini ve bunun etkisinin dört-beş yıl sürdüğünü hep anlatırdı. O yüzden vatanımız, milletimiz için savaşan herkes, şehitlerimiz, gazilerimiz bizim için çok büyük değerlerdir. Bugün öğretmenimiz ve öğrenciler, gazi babamın arkadaşları, babam için bugün burada vardım.” dedi.

Ziyarette Duygusal Anlar Yasandi10

İnşallah bu ülkeye sahip çıkabiliriz

Gazi Mustafa Altay’ın en büyük kızı Ayşe Üstbaş: “Bütün gazilerimize Allah rahmet eylesin, yaşayanlara da uzun ömür versin. Çok teşekkür ediyorum, emeklerinize sağlık. Ayşe Üstbaş benim ismim, Gazi Mustafa Altay'ın kızıyım, en büyük kızıyım. Merkez Anaokulu'nda öğretmenlik yapıyorum. Gerçekten bu ülke için savaşmış, gazi olmuş, şehit olmuş şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşayan gazilerimize uzun ömür diliyorum, vefat eden gazilerimize de yine Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu ülkeye sahip çıkabiliriz. Gerçekten çok büyük emek vermişler, savaşlar vermişler.” dedi.

Ziyarette Duygusal Anlar Yasandi5

Gazi Mezarlığı ziyaretine Kıbrıs Gazisi Bekir Vural, Ömer Erkan, Osman Tok, Sedat Kürekçi, Behiç Baş ÇEDES projesi kapsamında görevli öğretmen Bediha Fidanboy ve öğrencileri, Kıbrıs Gazisi Mustafa Altay’ın kızları Emsal Al ve Ayşe Üstbaş katıldı. Ziyaret fotoğraf çekimi sonrası sonlandı.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL