Aralık 2025’te görülen davada sanık hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Kararın ardından kamuoyuna yansıyan açıklamalarında cezaya tepki gösteren anne Hasret Doğan, bu kez mahkemeye sunduğu dilekçeyle farklı bir adım attı.
19 Şubat 2026 tarihinde İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla istinaf dosyasına sunulan dilekçede Doğan, sanık hakkındaki şikâyetini geri çektiğini belirtti. Dilekçede, “Maddi ve manevi tüm zararım giderilmiştir. Sanıktan herhangi bir maddi ya da manevi tazminat talebim yoktur. Yapmış olduğum istinaf başvurusundan da vazgeçiyorum” ifadelerine yer verildi.
Dosya, istinaf incelemesi için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi’ne gönderilmişti.
Dosyada şikayetçi kalmadı
Kazaya ilişkin süreçte daha önce, motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk ile hayatını kaybeden Batın Barlas Çeki’nin babası Serdal Barlas Çeki de sanık hakkındaki şikâyetlerini geri çekmişti. Annenin de şikâyetinden vazgeçmesiyle birlikte dosyada şikâyetçi taraf kalmadı.
Süreç nasıl ilerleyecek?
Şikâyetten vazgeçilmesi, davanın hukuki seyrini etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ancak ceza yargılamalarında kamu düzenini ilgilendiren suçlarda mahkemenin re’sen değerlendirme yetkisi bulunduğu için, nihai kararın yargı mercilerince verileceği belirtiliyor.




