Yapay zekayla birçok işi kolay bir şekilde yapabildiğimiz şu günlerde şirketler de yapay zeka modelleri üzerinde adeta yarış halinde. OpenAI'nin GPT-4 sonrasında Google’ın duyurduğu Gemini isimli yapay zeka modeli teknolojiyle yakından ilgilenen insanların ilgi odağı oldu.

Gemini Google1

Google Gemini nedir ?

OpenAI'nin GPT-4 yapay zeka modeli sonrası gündeme oturan Gemini’nin tanıtımının ertelendiği iddiaları ortaya çıkmıştı ama Google sürpriz bir şekilde Google Gemini AI’yı tanıttı.

Duyurulan yeni yapay zeka modeli 3 farklı model olarak geliyor. Birincisi Gemini Ultra olarak adlandırılan en yetenekli olanı, ikincisi Gemini Pro olarak adlandırılan model çok çeşitli görevler yapabiliyorken, Gemini Nano modeli ise belirli görevler ve mobil cihazlar için kullanılacak.

Gemini Google3

Google Gemini nasıl kullanılır ?

Google’ın Gemini'yi ilk olarak abonelerine kendi uygulamalarında kullanmaları için Google Cloud üzerinden lisanslamayı planladığı biliniyor.

Google AI Studio veya Google Cloud Vertex AI'deki Gemini API aracılığıyla 13 Aralık’tan itibaren geliştiriciler ve kurumsal müşteriler Gemini’ye erişim sağlayabilecek. Bard sohbet botu ve SGE gibi Google ürünlerini desteklemek amacıyla kullanılacak olan Gemini hakkında Google CEO'su Sundar Pichai, “Gemini, sıfırdan çok modlu olacak şekilde inşa edildi; Bu, metin, kod, ses, görüntü ve video dahil olmak üzere farklı türdeki bilgileri genelleştirebileceği ve kusursuz bir şekilde anlayabileceği, bunlar üzerinde çalışabileceği ve birleştirebileceği anlamına geliyor.” dedi.

Gemini Google

Google Gemini’nin önümüzdeki günlerde kullanıma açılmasıyla Arama, Reklamlar, Chrome ve Duet AI gibi daha fazla temel ürün ve hizmet için kullanılabilecek.

Kaynak: Eda Şahintürk