Geliştirme aşamasında olan özellik, WhatsApp Web’in test sürümünde tespit edildi. Buna göre kullanıcılar, mobil uygulamada olduğu gibi Web arayüzü üzerinden hem bireysel hem de grup görüşmelerine katılabilecek. Böylece bilgisayar başında çalışan kullanıcılar için iletişim çok daha pratik hale gelecek.
Tek Tıkla Arama Başlatılacak
Yeni özellikle birlikte, grup sohbetlerinin üst bölümünde sesli ve görüntülü arama simgeleri yer alacak. Kullanıcılar bu butonlara tıklayarak doğrudan arama başlatabilecek, görüşme sırasında sesli veya görüntülü arama arasında geçiş yapabilecek.
Arama Linki Paylaşma Ve Planlama Özelliği
WhatsApp Web’de dikkat çeken bir diğer yenilik ise özel arama bağlantıları olacak. Kullanıcılar bu linkleri paylaşarak başkalarını görüşmeye davet edebilecek. Ayrıca belirli bir tarih ve saat için arama planlama seçeneğinin de sunulması bekleniyor. Bu özellik özellikle ekip çalışmaları ve online toplantılar için önemli kolaylık sağlayacak.
Katılımcı Sayısına Sınır
Görüşme kalitesinin korunması amacıyla, grup aramalarında katılımcı sayısının en fazla 32 kişiyle sınırlandırılması planlanıyor. Bu sınır, mobil uygulamadaki mevcut grup arama kapasitesiyle uyumlu olacak.
Ne Zaman Kullanıma Açılacak?
Yeni özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair resmi bir tarih açıklanmadı. Ancak test sürecinin tamamlanmasının ardından hem Android hem iPhone kullanıcılarının, WhatsApp Web üzerinden bu yenilikten faydalanması bekleniyor.
WhatsApp Web’e gelecek bu özellik, uygulamayı yalnızca mesajlaşma aracı olmaktan çıkararak, tam kapsamlı bir iletişim platformuna dönüştürmeyi hedefliyor.





