Aydın’da 4 yıldır kayıp olan Mehmet Akkan’ı arkadaşının öldürdüğü belirlendi. Evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Akkan arkadaşı O.Ç. başının arkasına sopayla vurarak öldürüp ardından gömdüğü ortaya çıkarıldı. Zanlı O.Ç.’nin yıllar önce öldürdüğü arkadaşının emekli maaşını üç yıl boyunca çektiği, katil zanlısının kameradan bakılarak tespit edildi.

2021 yılında ailesi Mehmet Akkan için kayıp başvurunda bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre eşiyle ayrı yaşayan Mehmet Akkan’ın emekli maaşının çekilip çekilmediğini inceleyen emniyet güçleri katil zanlısını bu şekilde tespit etti. ATM kameralarını inceleyen ekipler, görüntüleri aileye izletti ve zanlıyı belirlediler. Kayıp olan Mehmet Akkan ile aynı pansiyonda kaldığı tespit edilen O.Ç. göz altına alındı.

Katil zanlısı ifadesinde E.Ç. ve Mehmet Akkan İle beraber alkol aldıklarını Mehmet Akkan’a kin beslediğini bu yüzden onu öldürdüğünü ve E.Ç.’nin yardımı ile cesedi birlikte kazdıkları çukura gömdüklerini itiraf etti.

Yapılan incelemeler sonucunda olay yerinde kazılan çukurda Mehmet Akkan’ın kafa tası ve kemiklerini ve kıyafet parçalarını buldu. Ekipler olayla ilgili adı geçen zanlıları göz altına aldılar ve adliyeye sevk ettiler, zanlı O.Ç. ve E.Ç. tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Kaynak: İHA