06 Nisan 2023 Perşembe günü düzenlenen tohum teslim törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Yusuf Mıh, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol ile tohum almaya hak kazanan üreticiler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, “Karaman’da ova köylerinde son yıllarda daha da artan şekilde sözleşmeli ayçiçeği tohumu üretimi gerçekleştirildi. 2022 yılında yılın da 14.000 dekar olan sözleşmeli ayçiçeği tohumu üretimi 2023 yılında 16 ova köyünde 18.000 dekar alanda olmasını bekliyoruz, Sözleşmeli ayçiçeği tohumu üretimi yapılan bölgelerde mesafe izolasyonu uygulanarak sözleşmeli ekim yapılan tarlaya en az 2.000 metre yakınında başka çeşit ayçiçeği ekilmedi ve bu proje ile sözleşmeli üretim yapılan ova köy bölgeler dışında kalan dağ köylerindeki kıraç ve kurak alanları hedef alarak kurak ve kıraç araziler için alternatif ürün olarak yağlık ayçiçeğini Karaman tarımına kazandırmayı hedefliyoruz.

Karaman merkezde 128, Ayrancı İlçesinde 19 üretici olmak üzere Toplam 147 üreticiye 271 Torba Ayçiçeği Tohumu teslim edildi. Bu proje ile toplamda 6775 dekar kıraç ve kurak arazi üretimin içinde tutulacağını söyleyerek dağıtımı yapılan tohumların üreticimize İlimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Ayçiçeği tohumlarının hak sahibi üreticilere dağıtımı ile tohum teslim töreni sona erdi.