Yaklaşan yerel seçimler öncesi mahalle muhtarı olabilmek adına çalışmaların hızla sürdürüldüğü muhtarlık seçimlerinin aksine Belediye Başkanlığı için çalışmaların derinden ve sessiz yürütüldüğünü düşünen vatandaşlar kim gelirse gelsin Karaman’a değer katacak bir ismin olması gerektiğini söylüyorlar.

Altı ay Karaman’da altı ay yurt dışında kaldığını belirten İsmet Paşa Caddesinde yolumuzun kesiştiği Memiş Taşer isimli vatandaşımız Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’dan memnun olduklarını söyledi. Taşer “Başkanımız Kalaycı’nın çalışmaları yerinde yapılan çalışmalar olup sadece şehrin ana yolları değil mahalle aralarındaki yollarında iyileştirmeler yapılabilir. Ben başkanımız Savaş Kalaycı’ya ikinci dönem için de şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“Halk ekmek büfelerinde satılan halk ekmekleri biraz topak oluyor” diyen Halil İbrahim Gülcan isimli vatandaşımız ise sorumuza verdiği cevapta “Satılan ekmekler ucuz diye özensiz oluyor. O nedenle ekmeklerin somun ekmek gibi özenli üretilmesini istiyorum. Başkan Savaş Kalaycı’dan memnun değiliz dersek yalan olur. Başkanımızı ve çalışmalarını beğeniyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye geneline bakıldığı zaman Karaman’ın ülkemizin en ucuz şehri olduğunu söyleyen Celal Fatih Bulut: "Mevcut belediye başkanından çok memnunum. Türkiye'nin en ucuz şehri Karaman. Neden dersen? Su desen bedava, ulaşım desen bedava, ekmek desen bedava. Karaman dışında bir başka yere gittiğinde 300 liradan aşağı su faturası ödenmezsiniz.  Ben bir ay boyunca Ordu'da kardeşimin yanında kaldım ve bu süreçte ödediğimiz su faturası 400 lira. Kimse isyan etmesin Karaman bedava. Belediye otobüsleri 1 lira 75 kuruş. Karaman dışına çıktığın zaman 10 lira. Dolmuş Karaman'da 10 lira başka bir şehirde 15 lira. Karaman dışına çıktığınız zaman siz de fiyat farkını görürsünüz. Belediye ekmeği 2 lira 50 kuruştan satıyor. Bu fiyatlar gerçekten çok uygun. Şehrimizde kurulan semt pazarlarının fiyatı da uygun. Bir cümle ile Karaman'ı tanımlayacak olsam Türkiye'nin en bedava şehri derdim.” dedi.

“Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’dan çok memnunuz.” diyen Meryem Ümran ise “Başkan Kalaycı’nın yaptığı her şey ortada. Önümüzdeki süreçte de tercihimiz Savaş Kalaycı’dan yana olacak. Yapılan parklar yollar ve diğer çalışmaları hepsi göz önünde. Kendisine yaptıklarından dolayı bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

Karaman Belediyesinin zam yapan diğer belediyelerin aksine suya, ulaşıma zam yapmamak için direndiğini belirten Okan Ercan ise; “Başkan Kalaycı’ya sizler aracılığıyla seslenmek istiyorum. Günümüzde sosyal belediyecilik yaygınlaştı ve Karaman Belediyesi’nin de eksik olan bu kısmını tamamlaması düşüncesindeyim. Geçtiğimiz günlerde Türk Dünyası Kültür Parkı'nda konserler oldu. Çok kalabalıktı ve gayet de güzeldi. Bu tür etkinliklerin yılın belli aylarına da kaydırılması doğru olacaktır. Türk Dünyası Kültür Parkı'na biraz daha yatırım yapılabilir. Piknik alanları daha iyi değerlendirilmeli. Hafta sonları çok yoğun oluyor ve oturulacak yer bulunamıyor." diyerek sosyal belediyecilikle ilgili önerilerde bulundu.  

“Bu saatten sonra kimse Karaman’da AK Partiden bir belediye başkanının kazanacağını beklemesin.” Diyen Zeynel Abidin isimli vatandaş ise "Cumhurbaşkanımız emeklilere zammı yaparken ayrımcılık yaptı. Bugün günümüzde yaklaşık olarak 16 milyon emekli var bunlara ayrımcılık yaptı. Memur arkadaşlarımıza %86 + 8 bin 500 TL zam vermesi vatandaşı çileden çıkardı. Cumhurbaşkanımız bu sebepten dolayı Karaman'da AK Parti'den bir belediye başkanının kazanacağını beklemesin. Şu anki mevcut başkanımız Savaş Kalaycı'dan memnunum ama başkanımız bu yerel seçimde adaylığını aynı partiden mi yoksa başka partiden mi koyacak orasını bilemiyoruz. Bizlerde sizler gibi beklemedeyiz." dedi.

Editör: Nejla KOÇ