Türkan Şoray botoks yaptırdı mı? Türkan Şoray kimdir? Türkan Şoray estetik yaptırdı mı ? gibi aramalar arama motorlarında gündem oldu. Detaylar haberimizde...

Turkan Soray Botoks Yaptirdi Mi Turkan Soray Kimdir1

Türkan Şoray Kimdir ?

Sinema dünyasının efsane isimlerinden Türkan Şoray, 28 Haziran 1945'te İstanbul'da dünyaya geldi. Türk sinemasının "Sultan"ı olarak bilinen Şoray, kariyerine 1960'larda adım atmıştır. İlk sinema ödülünü 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Acı Hayat filmiyle en başarılı kadın oyuncu olarak almıştır. Toplamda 222 filmde rol alan Şoray, bu sayıyla dünyanın en çok film çeviren kadın oyuncusu unvanını taşımaktadır.

1968 yılında, Şoray'a kariyerinde ikinci Altın Portakal ödülünü getiren Vesikalı Yarim filmiyle büyük başarı elde etti. Türkan Şoray, sadece oyunculukla kalmayıp aynı zamanda yönetmenlik de yapmıştır. Başrolde bir eşe sahip oyuncuların başarılı olduğu filmlerde onlarca erkek sinema oyuncusuyla birlikte rol almıştır.

Sinemanın yanı sıra televizyon dizilerinde de yer alan Şoray, İkinci Bahar ve Tatlı Hayat gibi projelerle izleyicilerin kalbinde taht kurmuştur. Türkan Şoray, oyunculuk kariyerinin yanı sıra UNICEF Türkiye iyi niyet elçisi olarak da görev yapmış ve sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamıştır.

Turkan Soray Botoks Yaptirdi Mi Turkan Soray Kimdir2

Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu? Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu?

Türkan Şoray Ödülleri Nelerdir ?

Türkan Şoray, Türk sinemasının efsane isimlerinden biri olarak kabul edilir ve sanat hayatı boyunca izleyicilerine unutulmaz performanslar sunmuştur.

Türkan Şoray, oyunculuk kariyerinde birçok prestijli ödülün sahibi olmuştur. İşte Türkan Şoray'ın kazandığı bazı önemli ödüller:

  • 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Acı Hayat filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • 1968 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Vesikalı Yarim filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • 1972 Altın Koza Film Festivali'nde Mahpus filmiyle En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülü
  • 1972 Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • 1973 Moskova Film Festivali'nde Dönüş filmiyle Özel Ödül
  • 1978 Taşkent Film Festivali'nde Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle Uluslararası Aytmatov Kulübü Geleneksel Ödülü
  • 1987 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Hayallerim, Aşkım ve Sen filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • 1990 İzmir Film Festivali'nde Altın Artemis Onur Ödülü

Ayrıca, Türkan Şoray'a Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanı da verilmiştir. Uzun ve başarılı kariyeri boyunca pek çok ulusal ve uluslararası festivalden ödülle dönen Türkan Şoray, Türk sinemasının en saygın isimlerinden biri olarak kabul edilir.

Turkan Soray Botoks Yaptirdi Mi Turkan Soray Kimdir3

Türkan Şoray Botoks Yaptırdı mı?

Kariyerinin başlarında burun ve dudak estetiği yaptırdığı bilinen Türkan Şoray, doğallığını korumayı başarmıştır. Ünlü oyuncunun estetiksiz halini görenler, estetik operasyon geçirdiğine şaşırmıştır.

Kaynak: Eda Şahintürk