Togg satın alanların ve Togg satın almak isteyen herkesin merak ettiği konular arasında “Togg Ne Kadar Sürede Şarj Oluyor?” sorusu geliyor. Peki arasında “Togg Ne Kadar Sürede Şarj Oluyor?” sorusunun detayları haberimizde…

Togg Ne Kadar Surede Sarj Oluyor5

Son yıllarda, Trugo, eŞarj ve ZES gibi hızlı şarj istasyonları aracılığıyla araç bataryalarının DC üzerinden hızlı bir şekilde doldurulması mümkün hale geldi. Ancak, şehirler arası yolculuk yapmayanlar için evde şarj etmenin daha ekonomik olduğunu belirtmek gerekir.

Togg Ne Kadar Surede Sarj Oluyor4

Bu farklı şarj yöntemlerini açıkladıktan sonra, insanların merak ettiği bir soru var: "Togg, kaç dakikada/saatte şarj oluyor?" Togg, kullanıcılara 300+ km ve 500+ km menzil sunan iki farklı batarya seçeneği sunacak. Evde şarj edildiğinde, araç 24 saat içinde 300 km menzil sunacak şekilde tasarlandı.

Düşük menzil sunan bir paket satın alanlar için, tam dolumun 24 saat süreceği göz önüne alınmalıdır. Ancak, istasyonlara gitmekle uğraşmadan hızlı dolum yapmak isteyenler için AC tipi duvar şarj istasyonu gerekecek. Bu sayede, normal bir prize kıyasla 3 ila 6 saat arasında şarj süresini 4 ila 8 kat artırabilirsiniz.

Sürücüler Dikkat: 15 lira ödemeyene 13 bin lira ceza! Sürücüler Dikkat: 15 lira ödemeyene 13 bin lira ceza!

Tüm bu süreçlerle uğraşmak istemeyenler ve benzin istasyonuna gidip kısa sürede depoyu doldurmayı tercih edenler için de çözümler var. Özellikle, bin adet Trugo istasyonu kurulumunun devam ettiği 600'den fazla noktada, 30 dakikadan kısa bir sürede 300 km menzil elde edebilirsiniz.

500+ km menzil sunan batarya paketine sahip araçlar için ise durum biraz farklı. Örneğin, 25 dakikalık Trugo DC şarj istasyonu kullanımı, bataryanın yaklaşık olarak yüzde 20'den yüzde 80'e kadar olan yüzde 60'lık bir dolum yapmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu da ideal kullanım şekli olarak sunuluyor.

Togg Ne Kadar Surede Sarj Oluyor1

Togg Ne Kadar Sürede Şarj Oluyor?

Düşük menzil paket seçeneğiyle almış olduğunuz aracını 24 saaatte, bu süreyi DC sarj noktasında 3-6 saate kadar düşebilmektedir. Aynı Şekilde Yüksel Menzil aracınızda DC sarj imkanlarıyla 25 dakika da %80’e kadar hızlı şarj yapılabilmektedir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel