Günümüzde sosyal medya platformlarının kullanım yoğunluğu hayatın büyük kısmını kapsıyor. Sokak röportajları kapsamında Karamanlı vatandaşlarla “Sosyal medyada hangi uygulamayı en çok kullanıyorsunuz?” sorusunu sorduk ve ilginç cevaplar aldık.

Sokak röportajları kapsamında şehrin en merkezi yeri olan İsmet Paşa Caddesine giden muhabirlerimiz yapmış oldukları röportajlarda Karamanlılarında en sık Instagram uygulamasını kullandığını, TikTok, Facebook ve Youtube uygulamalarının kullanımının Instagramı takip ettiğini, ortalama sosyal medya kullanım süresinin de üç dört saati bulduğu sonucuna ulaştı. En az fazla bir saatim sosyal medya geçen diyeninde olduğu, ne kadar zaman geçirdiğime nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum diyenin de olduğu röportajda mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlarımız bakın sorumuza ne cevaplar vermiş;

En sık Instagram uygulamasını kullandığını söyleyen Enes Kara isimli vatandaş, “ Günün büyük bir kısmında Instagram uygulmasını kullanıyorum. Geri kalan zamanda ise beni WhatsApp uygulmasında bulabilirsiniz. Bugün günümün şu ana kadarki kısmından iki saat elli dokuz dakikayı sosyal medyada geçirmişim.” derken  telefonda geçirilen süresine beraber baktığımız Kara’nın, bir önceki günden yirmi dakika daha fazla sosyal medya kullandığını bunun kırk dakikasını ınstagram, otuz bir dakikasını whatsApp'ta ve yarım saat gibi bir süresini de oyun oynayarak geçirdiği sonucunu gördük.

“Çok sık olmasa da sosyal medya hesaplarından genellikle facebook uygulamasını kullanıyorum.” Diyen Mevlüt isimli bir başka vatandaşımız ise arkadaşlarıyla iletişim anlamında messengar’ı kullandığını ve sürenin ise yarım saatle sınırlı kaldığını söyledi.

Gününün üç-dört saatini sosyal medyada geçirdiğini belirten Ramazan Aksay ise sosyal medya uygulamalarında tercihinin TİK-TOK olduğunu söyledi.

Sosyal medya ile pek uğraşmadığını dile getiren İsa Aksay isimli vatandaş ise,“Ben sosyal medya uygulamalarını kullanmıyorum. Emekliyim, sosyal medyaya ayıracağım vaktimi gezmeye ayırıyorum. Geriye kalan vaktimi de spor yaparak değerlendiyorum.” dedi.

“En sık Instagram uygulamasını onun ardından da sıklıkla YouTube uygulamasını kullanıyorum.” diyen Ahmet Dal isimli vatandaş,“Genel kullanım sürem günde dört saati buluyor. Ülkenin gelişimi yada yeni çıkan haberlerin genelde Instagram keşfet kısmında direkt karşıma çıkıyor olması bu uygulamayı daha çok kullanmamda etkili. Gelişmelerden haberdar olmak, ülke gündemini takip etmek, daha kolay oluyor.” dedi.

Yedi yirmi dört sosyal medya kullandığını söyleyen Fatma Kepezli ise “En çok Instagram uygulamasında vakit geçiriyorum Günümün sekiz saati sosyal medyada.” diyen Kepezli sosyal medya kullanımın azalması için gezme aktivitelerinin arttırılması gerektiğini de vurguladı.

Editör: Nejla KOÇ