Birçok kişi tarafından merak edilen Sinan Akçıl ile ilgili Sinan Akçıl Göçmen mi? Sinan Akçıl Kimdir? sorularının cevapları haberimizde...

 

Sibel Can Ne Rahatsızlığı Var? Sibel Can Ne Rahatsızlığı Var?

Sinan Akçıl Kimdir?

Sinan Akçıl 20 Mayıs 1982'de Hollanda'nın Leeuwarden şehrinde doğdu. Sinan Akçıl, Bigalıdır, ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşındı. Babası müzik şefi ve keman virtüözü olan Saim Akçıl, annesi Gaye Çağlayan'dır. Ayrıca piyanist İdil Akçıl da Sinan Akçıl'ın kardeşidir. Aileleri 1982 yılında Hollanda'nın Leeuwarden kentinden İstanbul'a taşındı. Ancak, daha sonra anne ve baba ayrıldılar. Müzik hayatına 6 yaşında Kadıköy Şehir Konservatuarı piyano bölümünde başlayan Sinan Akçıl, eğitimine konservatuarda devam etti. Daha sonra St. Benoit Taraftarsız Lisesi'ne geçti ve burada okurken okulun orkestrasına katıldı ve pop müzik dalında ilk beste ödülünü kazandı. Türk pop müziğine yönelerek kendini geliştirdi ve birçok ünlü sanatçıyla çalıştı. 2008 yılı, kariyeri için önemli bir dönemdi ve büyük başarı elde etti. Şarkıları geniş bir kitle tarafından sevildi ve takdir edildi. Mayıs 2009'da Hadise'nin "Düm Tek Tek" adlı şarkısına katkıda bulunarak Eurovision Şarkı Yarışması'nda dördüncü oldu. Ayrıca, Hande Yener'in bazı albümlerinde şarkı sözü ve bestesi ile yer aldı. Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da başarılı projelere imza attı ve önemli solistlerle çalıştı. 2014 yılında The X Factor adlı şarkı yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Özel hayatında, 24 Aralık 2018'de Burcu Kıratlı ile evlendi ve 6 Eylül 2019'da boşandı. Ancak, eski eşi Burcu Kıratlı ile 22 Şubat 2021'de yeniden evlendiler.

Sinan Akcil Gocmen Mi Sinan Akcil Kimdir1

Sinan Akçıl Göçmen mi?

20 Mayıs 1982 yılında Hollanda'nın Leeuwarden şehrinde doğan Sinan Akçıl, Bigalıdır, ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşınmıştır.

Sinan Akcil Gocmen Mi Sinan Akcil Kimdir2

Kaynak: R. Rüzgar Yel