Bakan Yerlikaya, jandarma ekiplerince 14 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen çalışmalarda 202 şüphelinin gözaltına alındığını ve 4 ayrı kaçak silah imalathanesinin ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Son iki haftayı kapsayan operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız silahın ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, yasa dışı silah ticaretine ağır darbe vurulduğunu ifade etti. Yapılan aramalarda 398 ruhsatsız tabanca, 175 ruhsatsız av tüfeği ile 32 uzun namlulu tüfek ele geçirildi.

49 ilde operasyon: 115 şüpheli yakalandı
49 ilde operasyon: 115 şüpheli yakalandı
İçeriği Görüntüle

Operasyonların; İstanbul, Antalya, Diyarbakır, Adana, Van, Afyonkarahisar, Zonguldak, İzmir, Hakkari, Çorum, Kocaeli, Rize, Mersin ve Konya illerinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Bakan Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmaların, yalnızca yasa dışı silah ticaretini değil, bu silahlarla işlenmesi muhtemel suçların da önüne geçmeyi hedeflediğini vurguladı. Yerlikaya, operasyonlarda görev alan tüm birimleri tebrik ederek, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

Kaynak: İHA